Antena 3 CNN Politică Băsescu adoptă poziţia de mediator: Boc şi Geoană, convocaţi la Cotroceni

Băsescu adoptă poziţia de mediator: Boc şi Geoană, convocaţi la Cotroceni

Băsescu adoptă poziţia de mediator: Boc şi Geoană, convocaţi la Cotroceni
29 Sep 2009   •   13:40

Premierul Emil Boc şi liderul PSD, Mircea Geoană au fost convocaţi pentru consultări de către preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni în vederea soluţionării acestei crize guvernamentale. Întrunirea a fost programată pentru ora 14:15.
Preşedinţia a anunţat că şeful statului i-a invitat la Palatul Cotroceni pe preşedinţii celor două partide aflate la guvernare "pentru discuţii pe tema situaţiei din coaliţie". În acest moment, Boc s-a deplasat înspre Palatul Cotroceni, în timp ce Geoană şi-a întors miniştrii din drum pentru o nouă consfătuire în biroul său de preşedinte al Senatului pentru a conveni cu ce mandat se vor prezenta în faţa lui Traian Băsescu. Potrivit unor surse social-democrate nu este exclus ca miniştrii PSD să-l însoţească pe liderul lor la Cotroceni pentru a-şi depune demisiile în bloc în faţa şefului statului.

Invitaţia de la Cotroceni s-ar vrea o ultimă încercare de prevenire a ruperii coaliţiei şi ieşirii PSD de la guvernare, după ce social-democraţii nu au dat curs solicitării premierului Emil Boc de a numi un interimar din propiile rânduri la Interne. Boc a anunţat că a trimis cererea de revocare a lui Dan Nica către Preşedinţie, iar Geoană a ameninţat că în cazul în care Băsescu va emite decretul prezidenţial de demitere a ministrului social-democrat, colegii acestuia din Guvern îşi vor da demisiile de onoare.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru susţinerea lui Nica şi, în cazul în care acesta nu va fi menţinut în funcţie, pentru demisia propriilor miniştri. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că responsabilitatea pentru remanierea ministrului Dan Nica aparţine preşedintelui. "Dacă Traian Băsescu acceptă remanierea lui Dan Nica, Coaliţia se rupe", a spus Mircea Geoană, după ce a trimis o scrisoare şefului statului în care sugera acestuia să-şi exercite dreptul la mediere a acestui conflict politic.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close