Antena 3 CNN Politică Băsescu admite: Am insistat pentru miniştrii de Externe şi de Finanţe (VIDEO)

Băsescu admite: Am insistat pentru miniştrii de Externe şi de Finanţe (VIDEO)

Băsescu admite: Am insistat pentru miniştrii de Externe şi de Finanţe (VIDEO)
30 Dec 2009   •   09:27

Preşedintele Traian Băsescu recunoaşte că a insistat în ceea ce priveşte propunerile pentru Cabinetul Boc, la ministrul de Externe şi la cel de Finanţe. Într-o emisiune televizată, şeful statului a declarat că cele două nume au fost propunerea lui.

"Am insistat pentru ministrul de Externe. A fost o opţiune pe care i-am propus-o primului-ministru. Am insistat pentru ministrul de Finanţe. I-am propus primului-ministru, domnia sa a decis", a declarat preşedintele.

Referitor la Sebastian Vlădescu, ministrul de Finanţe, Băsescu a spus că nu-l "uită" pe acesta din perioada în care făcea parte din Guvernul Tăriceanu, şi "a fost foarte corect în CSAT" în ceea ce priveşte poziţia avută în discuţia referitoare la eventualitatea retragerii trupelor româneşti din Irak.

Pe de altă parte, solicitat să precizeze dacă Liviu Negoiţă şi-a retras mandatul de premier desemnat la cererea sa, Băsescu a răspuns că a fost vorba de "bunul simţ politic" al acestuia, "că nu poate fi ţinută situaţia în blocaj".

Întrebat dacă, în opinia sa, este mai bun ca premier Emil Boc decât Liviu Negoiţă, Băsescu a spus că Boc este "soluţia corectă".


Antena 3

×
Subiecte în articol: ministri
Cele mai noi știri
Parteneri
x close