Antena 3 CNN Politică Băsescu a publicat stenograma PNL

Băsescu a publicat stenograma PNL

Băsescu a publicat stenograma PNL
08 Iun 2007   •   17:22

Consultările de vineri de la Cotroceni nu au adus niciun rezultat concret. Unele partide au trecut pe acolo în fugă, nu au stat mai mult de 10 minute. Altele au acoperit tot spaţiul alocat discuţiilor. Cert est că la final, preşedintele a ieşit într-o declaraţie de presă în care, extrem de vehement, le-a cerut liberalilor să accepte să facă publică stenograma discuţiilor purtate. Pe motiv că unele surse din PNL ar fi spus că şeful statului a declarat că nu se va lăsa până nu va ?dărâma? Guvernul Tăriceanu. Liberalii au fost de acord cu publicarea stenogramei de la întâlnire. Din aceasta reiese că preşedintele Băsescu nu a vorbit despre intenţia sa de a distruge PNL-ul. Din contră, preşedintele i-a acuzat pe liberali că şi-au distrus singuri partidul.

Iată un fragment din discuţie:
?Traian Băsescu. V-aţi autodistrus partidul şi v-am propus să îl repuneţi la loc, într-o guvernare. Nu vreţi să daţi atentie acestui lucru este problema dvs.
Crin Antonescu: Ştiti bine că opinia noastră exact... este uşor inversă. (...) Aţi încercat să ne distrugeţi partidul şi noi încercăm în continuare să vă împiedicăm, dacă totuşi ţineţi morţiş... E o situaţie sigur nefericită.
T.B. Probabil avem viziuni diferite despre lucrul ăsta, mi se pare că v-am şi avertizat şi aţi fost la discuţie când v-am avertizat "nu vă daţi oamenii afară".
C.A. Da! Sigur.
T.B. Cu mai bine de o lună înainte de a trece la operaţiunile de curăţare a tot ce era anti-grupul din vârful partidului.
C.A.: Asta este, iaraşi, interpretarea dvs., noi ne-am luat deciziile şi ni le vom lua câtă vreme vom fiinţă în România, ni le vom lua noi... (...)
T.B.: Aici nu am dubii, domnul Crin Antonescu, aveţi însă grijă de distrugerea Dreptei şi a partidului dvs, a propriului dvs. partid. Mare grijă să aveţi, pentru că ar fi un păcat să îl autodistrugeţi.

BĂSESCU CERE SĂ PUBLICE STENOGRAMA:
Textul integral al stenogramei de la Cotroceni (pdf)

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close