Antena 3 CNN Politică ?Băsescu a fost ultimul preşedinte al tranziţiei?

?Băsescu a fost ultimul preşedinte al tranziţiei?

?Băsescu a fost ultimul preşedinte al tranziţiei?
24 Apr 2007   •   14:48

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus într-o conferinţă de presă că evenimentele politice de la Bucureşti au afectat imaginea României pe plan extern. Geoană a susţinut că referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu trebuie să aibă o miză reală. Faptul că există 18 milioane de români cu drept de vot este o ficţiune, a precizat acesta. Preşedintele PSD a mai subliniat că românii de peste hotare nu pot fi mobilizaţi la vot, ceea ce este o nedreptate.

Geoană a precizat că problema referendumului va fi tranşată de Curtea Constituţională pe 3 mai şi că votul va fi cu adevărat unul valabil dacă preşedintele va putea fi demis cu majoritate simplă, adică jumătate plus unu din voturile cu care a câştigat alegerile. Geoană crede că suspendarea demostrează că Băsescu a fost ultimul preşedinte al perioadei de tranziţie.

Social democratul a mai precizat că este nevoie de un echilibru în relaţia dintre preşedinte, premier şi Parlament pentru ca structurile statului să funcţioneze. Geoană a subliniat că, în acelaşi timp este nevoie de o restabilire a credibilităţii Parlamentului, prin reducerea numărului membrilor săi cu 30%.

Preşedintele PSD menţionat că în urma unui sondaj intern s-a ajuns la concluzia că ţinta referendumului este imposibil de atins fără modificarea legii actuale. Dacă aceasta se va modifica, atunci gradul de participare la vot ar creşte exponenţial.

Bundaru Anca, Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close