De altfel, apărătorul lui Dan Voiculescu a afirmat că a depus deja o plângere şi la CEDO, care priveste urmatoarele aspecte: incalcarea dreptului la un proces echitabil, a independentei si impartialitatii instantei de judecata, a prezumtiei de nevinovatie - prin afirmatiile publice facute de Traian Basescu - si a dreptului de informare si aparare
Apărătorii au mai arătat că judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel au ignorat voit probele obţinute chiar de către DNA care ar fi demonstrat nevinovăţia inculpaţilor din dosarul Telepatia.
Judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea au respins 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, dar şi a preşedintelui Traian Băsescu. Avocaţii au susţinut că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA. Imensa documentaţie de 40 de volume oferită la cerere parchetului anticorupţie relevă faptul că cele 40 de privatizări făcute de ADS în perioada 2002-2007 - printre care s-a numarat şi privatizarea ICA - au fost făcute în maniera identică, prin procedura simplificată. Deşi în toate celelalte 39 de privatizări identic facute de ADS procurorii DNA au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, numai în "Dosarul Telepatia" procurorii DNA Emilian Eva şi Doru Ţuluş au văzut infracţiuni.