Ridicarea imunităţii deputatului Ion Diniţă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a trece de Comisia juridică a Camerei, urmând ca decizia să fie luată de plen.
Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica a precizat că 9 voturi au fost "pentru" în cuviinţarea reţinerii şi a arestării, 13 voturi au fost "împotrivă", iar un vot a fost anulat. El a arătat că în cazul arestării erau necesare cel puţin 14 voturi pentru sau împotrivă, adică jumătate plus unul din numărul total al membrilor comisiei.
"
Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi privind arestarea domnului Diniţă", a spus Nica, cel care a condus şedinţa Comisiei juridice.
El a precizat că membrii comisiei vor trimite Biroului Permanent un raport în care vor arăta că plenul Camerei Deputaţilor "este suveran să decidă dacă se va încuviinţa arestarea" deputatului Diniţă.
Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe în 20 octombrie, prin vot secret cu bile.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă - acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.