Antena 3 CNN Politică Avertismentul lui Sârbu: UNPR va părăsi guvernarea dacă măsurile de austeritate nu sunt temporare

Avertismentul lui Sârbu: UNPR va părăsi guvernarea dacă măsurile de austeritate nu sunt temporare

Avertismentul lui Sârbu: UNPR va părăsi guvernarea dacă măsurile de austeritate nu sunt temporare
08 Iun 2010   •   11:33

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a lansat luni , în cadrul unei emisiuni televizate, un avertisment către colegii de guvernare democrat-liberali dar şi unsemnal de liniştire şi către proprii parlamentari din partid, anunţând că formaţiunea va ieşi de la guvernare la începutul anului 2011 dacă măsurile asumate de Guvern nu vor avea caracter temporar, cel puţin în ceea ce priveşte pensiile. În prezent, în UNPR, o parte din parlamentari şi-au manifestat intenţia de a vota în favoarea moţiunii de cenzură social-democrate, situaţie care ameninţă serios soliditatea actualei coaliţii de guvernământ.

Întrebat dacă a primit de la premier asigurări că măsurile asumate de Guvern vor fi provizorii, Sârbu a spus că nu este nevoie, pentru că dacă acestea nu vor fi ridicate, formaţiunea va ieşi din coaliţie.

"Dacă măsurile Guvernului nu sunt temporare, ieşim din această coaliţie", a declarat Sârbu, la Realitatea Tv, arătând că doreşte ca acest lucru să fie foarte clar.

El a precizat că în cazul în care măsurile nu vor fi ridicate până la finele anului, formaţiunea sa va ieşi din coaliţie imediat după.
În ceea ce priveşte actiunile actuale ale Opoziţiei, el a mai suţinut că parlamentarii săi nu vor susţine moţiunea de cenzură şi, implicit, susţin măsurile Guvernului. Dealtfel, Sârbu a mai spus că astăzi, se va discuta, la UNPR, modul în care parlamentarii formaţiunii vor acţiona la moţiunea de cenzură.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close