Antena 3 CNN Politică AUR și USR, coaliție împotriva Guvernului! Se anunță un protest masiv la Universitate, în doar câteva zile

AUR și USR, coaliție împotriva Guvernului! Se anunță un protest masiv la Universitate, în doar câteva zile

Scena politică fierbe în Parlament. Urmează un val de moțiuni la adresa Guvernului.

AUR și USR, coaliție împotriva Guvernului! Se anunță un protest masiv la Universitate, în doar câteva zile
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    28 Sep 2022   •   11:28

USR vrea ca ministrul Educației să plece acasă și anunță ca va iniția o moțiune împotriva acestuia. În schimb, AUR ar vrea ca tot Guvernul Ciucă să fie demis, dar deocamdată nu are susținerea necesară. 

Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, s-a ales cu o nouă moțiune simplă pe numele său, dar șansele ca ea sa treacă sunt minime. Moțiunea se numește "România Educată să fure. Sorin Cîmpeanu face școala de rușine" și vine în noul scandal de plagiat în care este implicat ministrul Educației.  

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a afirmat, întrebat marți la Arad despre acuzațiile de plagiat, că aceia care le lansează "sunt un fel de habarnişti în domeniul educației". 

Totodată, AUR anunță ca vrea moțiune de cenzură, dar în acest moment nu are susținerea necesară. Ar fi nevoie de 234 de voturi ca moțiunea să treacă, dar opoziția nu însumează nici măcar jumătate din aceste voturi pentru moțiunea de cenzură.  

Așadar, Guvernul Ciucă este sub valul de moțiuni, dar cu toate acestea, nu existe temeri că acesta va pica la o eventuală moțiune de cenzură. 

Guvernul stă însă pe un butoi de pulbere în fiecare zi. Ultima discuție în coaliție este pe tema majorării salariului minim, pentru că premierul vrea să vadă dacă sunt banii necesari pentru aceste creșteri, iar PSD anunță deja că se vor face astfel de majorări de anul viitor. 

Pe de altă parte, se anunță mobilizarea pentru protest. La sediul Partidului Național Liberal al Sectorului 2 au apărut, în această dimineață, sute de afișe care anunță un protest de amploare pe data de 2 octombrie, la Universitate. 

 

×
Subiecte în articol: protest PNL
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close