Antena 3 CNN Politică AUR cere coaliției să își retragă sprijinul politic acordat lui Cîțu: "Există o incompatibilitate morală clară a lui cu funcţia de prim-ministru al României"

AUR cere coaliției să își retragă sprijinul politic acordat lui Cîțu: "Există o incompatibilitate morală clară a lui cu funcţia de prim-ministru al României"

AUR solicită coaliției de guvernare să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîțu, iar în perioada următoare să prezinte în fața Parlamentului o nouă propunere de premier.

AUR cere coali?iei s? î?i retrag? sprijilul politic acordat lui Cî?u: ”Exist? o incompatibilitate moral? clar? a lui cu func?ia de prim-ministru al României”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2021   •   17:56

Reprezentanţii AUR își argumentează argumentează cererea cu faptul că Florin Cîțu și-a ascuns fapta penală pe care a săvârșit-o în America și perntru care a fost condamnat la închisoare.

”Cerem coaliţiei de guvernare să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu şi să vină în faţa Parlamentului cu un nou premier. Puşcăriaşul Florin Cîţu nu mai are nicio credibilitate în ochii românilor”, afirmă reprezentanţii AUR într-un comunicat transmis duminică.

George Simion, co-preşedintele AUR a declarat că premierul Florin Cîțu nu ar mai trebui să rămână în funcție, dacă am aplica cele spuse atât de USRPLUS, cât și de președintele Iohannis, în campaniile electorale, privind inițiativa ”Fără penali în  funcții publice”.

”Folosind un termen popularizat chiar de preşedintele României şi de USR, Florin Cîţu este penal. Mai mult decât atât, el a minţit prin omisiune, ascunzând acest schelet în dulapul său până în ultimul moment.

Ca atare, domnul Cîţu nu se mai poate afla într-o funcţie publică, potrivit discursului cu care atât USRPLUS, cât şi preşedintele Iohannis au fost votaţi de români”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Claudiu Târziu: ”Cîțu şi-a pierdut credibilitatea în faţa românilor”

Claudiu Târziu, co-președinte AUR a adăugat că Florin Cîțu ar trebui destituit pentru că și-a pierdut credibilitatea, în caz contrar coaliția de guvervare nu ar face decât să promoveze penalii, exact ca PSD.

”Florin Cîţu trebuie să fie destituit, întrucât şi-a pierdut credibilitatea în faţa românilor. În caz contrar, este clar că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au înşelat încrederea unei ţări întregi cu un mesaj fals şi ipocrit.

Cum vrea USRPLUS să schimbe felul în care s-a făcut politică în România, în ultimii 30 de ani? Cum îşi imaginează PNL că va putea merge înainte cu un cadavru politic?

Domnul Iohannis promitea o Românie normală, a lucrului bine făcut. Promovând penali, la fel ca PSD?”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Florin Cîțu: ”Am făcut o greşeală acum 20 de ani”

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare.

Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close