Antena 3 CNN Politică Au voinţă, dar n-au putinţă: salariile şi pensiile, îngheţate şi în 2012. Bugetul de stat, adoptat azi în şedinţă de Guvern

Au voinţă, dar n-au putinţă: salariile şi pensiile, îngheţate şi în 2012. Bugetul de stat, adoptat azi în şedinţă de Guvern

Au voinţă, dar n-au putinţă: salariile şi pensiile, îngheţate şi în 2012. Bugetul de stat, adoptat azi în şedinţă de Guvern
Foto: fin.ro
de O.P.    |    25 Noi 2011   •   06:13

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale urmează să fie adoptate astăzi în şendinţa de Guvern. Cel mai probabil, proiectele vor ajunge luni în Parlament pentru a fi analizate. Bugetarii şi pensionarii nu au motive de bucurie pentru că veniturile lor vor rămâne aceleaşi în 2012.

Au voinţă, dar n-au putinţă. Aşa explică guvernanţii cifrele din bugetul de stat pe 2012, care nu prea ne dau motive de speranţă. 

Traian Băsescu: "Şi mie mi-e greu ca om politic să tot spun românilor: "prudenţă", "prudenţă", ştiind că mulţi dintre ei, că-s profesori, că-s medici, că-s pensionari, au nevoie de-un ban în plus".

Prudenţă, adică salarii şi pensii îngheţate în 2012. Explicaţia ? "Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti", spune şeful statului.

Un singur om este de acord cu afirmaţia categorică a şefului statului.  Emil Boc: "Preşedintele spune lucrurilor pe nume şi stabileşte o realitate economică pe care o cunoaştem cu toţii".

Datele nu aratã însã optimist. Proiectul de buget pe 2012 stabileşte cã salariul mediu brut va rămâne la fel, iar numărul total al salariaţilor la stat va fi redus la 1,1 milioane, cu 100.000 mai puţini decît în acest an. 

Opoziţia, în schimb, e gata de rãzboi. Crin Antonescu: "Conducerea Uniunii Social-Liberale a luat decizia de a declanşa demersurile pentru acţiunea de suspendare a preşedintelui în funcţie al României, Traian Băsescu".

În paralel cu declanşarea procedurii de suspendare, reprezentanţii USL se pregătesc de ofensivă la dezbaterile din Parlament pe marginea bugetului de stat. Proiectul va ajunge în Legislativ cel mai probabil luni.





×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close