Antena 3 CNN Politică Asesoft nu mai asigură soft-ul electoral. Alegerile ar putea fi amânate

Asesoft nu mai asigură soft-ul electoral. Alegerile ar putea fi amânate

Asesoft nu mai asigură soft-ul electoral. Alegerile ar putea fi amânate
10 Noi 2008   •   10:44

Deşi suntem în prag de alegeri, desfăşurarea scrutinului de pe 30 noiembrie este pusă sub semnul întrebării. Biroul Electoral Central discută luni problema soft-ului electoral şi asta după ce firma care îl asigura a renunţat la contractul cu Autoritatea Electorală Permanentă. Reprezentanţii firmei au invocat prejudicii de imagine şi au renunţat la un contract în valoare de un milion opt sute de mii de euro.
Asesoft, grupul care asigura softul, a renuţat la contractul de aproape două milioane de euro, pe motiv că acesta i-ar aduce prejudicii de imagine. Sebastian Ghiţă, acţionarul majoritar al grupului a explicat că există tot felul de comentarii legate de faptul că societatea sa ar susţine fie PNL, fie PD-L, fie PSD. Tocmai pentru a pune capăt acestor speculaţii, a decis întreruperea contractului. Dacă Autoritatea Electorală nu va găsi o soluţie până pe 30 noiembrie, s-ar putea ajunge chiar la amânarea alegerilor.
Conform legii există două posibilităţi pentru desemnarea rapida a unei alte firme care să pună în aplicare programul necesar: să se reia licitaţia sau să aibă loc o încredinţare directă. Există însă şi o altă variantă. Autoritatile implicate în desfăşurarea alegerilor refuză să vorbească despre soluţiile care vor fi luate pentru ieşirea din această criză.
Antena3

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close