Antena 3 CNN Politică Arhiepiscopul Sucevei se implică în politica lui Becali

Arhiepiscopul Sucevei se implică în politica lui Becali

Arhiepiscopul Sucevei se implică în politica lui Becali
16 Iun 2007   •   13:01

Arhiepiscopii se implică tot mai activ în viaţa politică. Este cazul Înalt Prea Sfinţitului Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, care i-a cerut lui Gigi Becali schimbarea din funcţie a liderului PNG Suceava, Mihai Câmpan. Informaţia este furnizată de ?Cotidianul?. Potrivit jurnaliştilor, după ce l-a destituit pe Câmpan, Becali i-ar fi dat acestuia şi 10.000 de euro, ca o compensaţie pentru activitatea în partid.

Gigi Becali l-a schimbat pe Mihai Câmpan de la şefia PNG Suceava, după ce a fost oaspetele Căminului de bătrâni al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Portivit jurnaliştilor de la ?Cotidianul?, liderul PNG a fost sfătuit de Înalt Prea Sfinţitul Pimen să-l numească în funcţie pe Dan Chiţu - patronul unei importante societăţi comerciale sucevene.

?Eu am încredere în ceea ce spune Înaltul. Că se supără domnul Câmpan, că nu se supără, eu nu am ce să fac. Pentru acest partid, pe care l-am construit, pentru această ţară, pe care o vreau ca soarele sfânt de pe cer, îmi trebuie oameni cu credinţă?, a spus Becali. Câmpan l-a întrebat însă pe Becali cu ce a greşit că este schimbat în acest mod, iar acesta i-a răspuns sec: ?Nu ai valoare. Asta e. Punct?.

Fostul lider al PNG Suceava i-a replicat: ?Dar de ce nu mi-aţi spus asta acum trei ani, când am venit la partid şi am făcut o filială puternică a acestuia? (...)Am cheltuit peste 10.000 de euro. Am adus oameni importanţi, de elită, intelectuali, în partid?. Becali l-a întrebat: ?Te-am pus eu??.

Jurnaliştii de la ?Cotidianul? spun că, după acest dialog, Becali a scos din buzunar un teanc de bancnote, a numărat 10.000 de euro şi i-a înmânat lui Câmpan, care a luat banii şi a plecat.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close