Antena 3 CNN Politică Apologia lui Hoară, apud Lăzăroiu: ?Blond, plăpând, genul nerd?, ascunde un ?Jake La Motta? al talk-show-urilor

Apologia lui Hoară, apud Lăzăroiu: ?Blond, plăpând, genul nerd?, ascunde un ?Jake La Motta? al talk-show-urilor

Apologia lui Hoară, apud Lăzăroiu: ?Blond, plăpând, genul nerd?, ascunde un ?Jake La Motta? al talk-show-urilor
12 Apr 2010   •   18:20

"Boxer plin de şiretlicuri", deghizat într-un "bărbat blond, plăpând, cu ochelari(care pare mai curând genul nerd)?, ?spaima tele-show-urilor de nişă". ?Când nu se uită arbitrul, loveşte adversarul cu capul în bărbie. Pe urmă îl ia iarăşi în braţe. Când face piruete întinde piciorul şi îşi seceră adversarul. Trebuie să recunoaştem că nu e deloc un boxer care să respecte vreo regulă. (...)Plin de sânge, fără doi dinţi, cu ochii tumefiaţi, precum Jake La Motta (din Raging Bull), rămâne în picioare clătinându-se şi rânjeşte către adversari?. Comentariul, care poate duce cu gândul la relatarea unui meci de box de categoria grea, îi aparţine consilierului prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, iar pe cel căruia îi arată în colţul portocaliu proteza şi îl încurajează să continue îl cheamă Marcel Hoară, comunicatorul pe care până şi colegul de partid, Cristian Preda, îl consideră ?o povară? pentru imaginea partidului.
?Antrenorul? Lăzăroiu este însă de altă părere. ?Bărbatul blond, plăpând, genul nerd? are stofă de campion de categoria grea, care pare făcut din acelaşi aluat precum celebrul boxer american Jake La Motta.
Într-o postare pe site-ul blogary.ro, Lăzăroiu face apologia jocului de picioare şi upercuturilor verbale pe care Hoară le-ar da la emisiunile de televiziune puse recent pe indexul PDL, evoluţie care a provocat în dese rânduri reacţii vehemente din partea jurnaliştilor bloggeri şi apoi a "boşilor editoriali" de la Realitatea şi Antena 3. Dar reacţiile adverse nu sunt puse de consilierul prezidenţial pe seama lipsei de argumente cu care s-ar prezenta acesta în dezbateri, fapt remarcat şi de europarlamentarul Cristian Preda, cât mai curând de exasperarea criticilor că Hoară ar reuşi să demanteleze de fiecare dată strategiile de atac create de jurnalişti pentru a face K.O. imaginea PDL de fiecare dată.

?Marcel Hoară, un bărbat blond, plăpând, cu ochelari (care pare mai curând genul nerd) a devenit spaima tele-show-urilor de nişă. Hoară e un boxer plin de şiretlicuri. Când adversarul îl încolţeşte şi e deja a obosit, îl ia în braţe. După ce îl ia în braţe, prin surprindere, îl loveşte sub centură sau îl calcă pe picior. Când nu se uită arbitrul, loveşte adversarul cu capul în bărbie. Pe urmă îl ia iarăşi în braţe. Când face piruete întinde piciorul şi îşi seceră adversarul. Trebuie să recunoaştem că nu e deloc un boxer care să respecte vreo regulă", comentează Lăzăroiu ca un cunoscător fin al boxului politic prestaţiile ?hulitelor apariţii televizate? ale colegului Hoară.

În antiteză, Lăzăroiu îi descrie în culori vii pe adversarii cu care Marcel Hoară s-a tot confruntat până acum la diferite talk-show-uri şi crede că acesta ar trebui să beneficieze de o dispensă specială din partea conducerii partidelor pentru a i se permite să continue alte runde în corzile ringului politic.

"Dar să vedem cine sunt adversarii lui Hoară şi mai ales cum e organizat meciul în ring. Hoară, PDL, are în ring doi sau trei combatanţi declaraţi înaintea meciului: PNL, PSD şi, uneori, PC. Aceştia îi cară pumni din toate direcţiile. Din când în când arbitrul (moderatorul), când vede că Hoară e pe cale să se dezechilibreze, îl împinge uşor cu mâna. Dacă nu a reuşit să îl pună la podea, intervine asistentul de arbitru (analistul de serviciu), şi el în ring, care loveşte mai ferm, din spate, direct la ficat. Dacă nici acesta nu reuşeşte să îl pună la pământ pe Hoară, se ia un telefon. Adică intervine unul din juraţii din afara ringului. Acesta intră în ring, de obicei cu o bâtă de baseball, şi îl loveşte pe Hoară direct în ţeastă", mai scrie consilierul preşedintelui Băsescu.

Comentariul lui Lăzăroiu urmează tipicul de final al scenariului holywoodian prezentând un ?Hoară, plin de sânge, fără doi dinţi, cu ochii tumefiaţi, precum Jake La Motta (din Raging Bull)?, care ?rămâne în picioare clătinându-se şi rânjeşte către adversari?. ?Organizatorii meciului sunt în pragul isteriei. Ei, organizatorii, investesc atâţia bani pentru o execuţie exemplară şi bărbatul plâpând cu ochelari le aruncă banii la coşul de gunoi", continuă Lăzoroiu panegericul faptelor politice de arme ale demnitarului cu rang de secretar de stat.

Concluzia consilierului prezidenţial nu poate fi decât una: PDL poate nu a judecat corect boicotul talk-show-urilor de la Antena 3 şi Realitatea TV. De aceea trebuie să facă o excepţie: Marcel Hoară.

"Ce i se reproşează lui Hoară? Spicuiesc: că, deşi e combativ, nu are argumente; că face de râs partidul; că jigneşte moderatorii şi invitaţii; că vorbeşte peste interlocutor; că face din alb, negru şi din negru, alb; că răspunde pe lângă întrebare. Astea sunt chestiuni concrete. În general însă nu i se reproşează ceva anume. Hoară pur şi simplu ne enervează, ne deranjează, nu îl mai vrem pe sticlă", conchide Lăzăroiu.

Recent însă, europarlamentarul PDL Cristian Preda a schiţat mult mai succint un alt protretul al colegului său de partid: democrat-liberal care se duce la televiziuni cu argumente "proaste" în cadrul dezbaterilor, care fac rău partidului, o mare povară pentru PDL?, un exemplu "clasic" de povară pentru comunicarea partidului.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close