Antena 3 CNN Politică Apel la Băsescu. Nu blocaţi noul Guvern!

Apel la Băsescu. Nu blocaţi noul Guvern!

Apel la Băsescu. Nu blocaţi noul Guvern!
29 Mar 2007   •   20:10
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut joi un apel către preşedintele Traian Băsescu să nu blocheze, ?prin subterfugiile pe care le are la dispoziţie?, aprobarea miniştrilor din guvernul restructurat. ?Preşedintele Traian Băsescu, în pofida faptului că nu mai are niciun rol instituţional in rezolvarea crizei politice, are obligaţia morală de a nu bloca numirile miniştrilor care vor rezulta din votul Parlamentului de săptămâna viitoare. Dacă ar face acest lucru, Traian Băsescu nu ar face decât să agraveze criza politică şi instituţională şi să adauge încă o faptă anticonstituţională la lunga listă a încălcărilor legii fundamentale pe care i le imputăm preşedintelui?, a afirmat Geoană.

Liderul social-democraţilor i s-a adresat direct preşedintelui ţării: ?Domnule Traian Băsescu, fac un apel către dumneavoastră ca săptămâna viitoare, indiferent de structura de guvern, miniştrii care vor fi eventual aprobaţi de Parlament să fie aprobaţi neîntârziat de dumneavoastră şi să nu vă fololsiţi de subterfugiile instituţionale pentru a bloca funcţionarea şi activitatea unui guvern restructurat?.

În opinia lui Geoană, şedinţa CSAT de joi este ?în mod cert ultima în acest format? pe care preşedintele o prezidează. ?Este foarte posibil ca în scurt timp să constatăm că următoarea şedinţă CSAT va fi condusă de un preşedinte interimar?, a susţinut liderul PSD.

Primul ministru ar putea anunţa la sfârşitul acestei săptămâni noua formulă guvernamentală din care PD va lipsi, susţin surse liberale. Componenţa executivului ar urma să fie asigurată de miniştri desemnaţi de PNL şi UDMR. PSD a anunţat deja că ar susţine un astfel de Executiv.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close