"Cred că vor fi mai multe provocări anul acesta , pentru că Guvernul din câte văd eu încearcă să mulţumească mai toate partidele politice. Vor fi şi contestări. După cum vedeţi, sunt deja şi revendicări ale diferitelor categorii sociale şi nu este de necrezut că ele vor continua şi că alte categorii vor veni cu cereri poate chiar maximale către Guvern. Deci cred că ceea ce iniţial părea să fie un fel de evoluţie previzibilă a Guvernului Cioloş, chiar cred că s-ar putea să se transforme în provocări la tot pasul" , a declarat Renate Weberpentru RFI.
"Nu cred că este într-adevăr de negat cu totul sau de respins cu totul că s-ar putea ca după alegerile din 2016 să asistăm la o mare coaliţie între marile partide din România. S-ar putea ca tot felul de factori să intervină. Am în vedere şi rezultatul localelor, pentru că ele întotdeauna sunt importante ca să-ţi dai seama de puterea pe care partidele o au în teritoriu, dar s-ar putea să apară tot felul de alţi factori, inclusiv nişte hotărâri judecătoreşti, care să influenţeze, s-ar putea să mai asistăm şi la tot felul de alte dezvăluiri care să vină din zona integrităţii”, a mai spus europarlamentarul.
„Felul în care domnul Cioloş joacă în acest moment, ca să spun aşa, în aşa fel încât să mulţumească sau să aducă, dacă vreţi, la un minim numitor comun ceea ce face în raport cu doleanţele partidelor, cred că ne îndreptăţeşte, eu nu spun că aşa va fi, dar ne îndreptăţeşte să gândim că s-ar putea ca asta să însemne un joc politic de lungă durată, unde cele două mari partide, PSD şi PNL, să fie aduse împreună, iar domnul Cioloş să aibă un rol de jucat în continuare din punct de vedere politic şi nu al administrării unui Guvern de tranziţie, a adăugat Renate Weber.