Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la Mamaia, că USL garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016, dacă în luna septembrie Uniunea refuză să mai gireze o guvernare dezastruoasă, conform
Mediafax.
Antonescu a precizat că vorbeşte despre o opinie personală şi a adăugat că dacă UDMR nu înţelege că „girează şi este complice” la o guvernare „dezastruoasă”, atunci USL nu mai este interesat de colaborare cu Uniunea.
„Atunci, din punctul nostru de vedere şi noi trebuie să ne luăm adio de la ipoteza în care, sper, cu ultimele puteri, că s-ar putea pune capăt mai devreme dezmăţului pedist şi băsist”, a adăugat Antonescu.
De asemenea, liderul liberal a adăugat că dacă UDMR iese de la guvernare la începutul sesiunii parlamentare, are garantat acces la guvernare alături de USL până în 2016.
PSD şi PNL vor fi adversari politici
Antonescu a vorbit şi despre PSD şi PNL, care vor deveni adversari politici în 2016, dacă PDL „dispare”. Liderul liberal a adăugat că scopul alianţei cu PSD a fost şi va fi în continuare dispariţia PDL.
„Ţinta PNL pentru acest ciclu electoral nu este aceea de a fi primul partid numeric. Primul lucru pe care l-am gândit când am pornit povestea cu USL nu a fost nici cine să aibă prim-ministru, nici cine să aibă preşedintele şi alte piei ale altor urşi din pădure, ci pur şi simplu cum să facem ca de pe scena românească să dispară această infecţie care este PDL”, a afirmat Antonescu.
Liderul liberal a adăugat că „supravieţuirea PDL, fie şi din poziţia de impostori”, nu deranjează PSD, care are competitori, ci PNL.
„Vrem-nu vrem în 2012 ori nu mai există ei (PDL), ori nu mai existăm noi. Ori câştigăm alegerile şi atunci PD s-a terminat, ori domnul Băsescu reuşeşte, cu toţi ciracii, planul acesta şi atunci nu ştiu ce se mai alege, dar în orice caz o să avem un singur partid în România, partidul domnului Băsescu”, a continuat Crin Antonescu.
De asemenea, liderul liberal a menţionat că, atâta vreme cât obiectivul PNL este dispariţia PDL, este mai puţin important în construcţia USL dacă PNL are mai mulţi parlamentari, primari sau consilieri în primul ciclu electoral.
„În momentul în care rămânem două partide mari în România, unul pe stânga, PSD şi unul pe dreapta, PNL, care vor fi pentru un ciclu electoral împreună, după aceea, evident, vor fi în dispută. Acesta este marele câştig al PNL”, a conchis Antonescu.