Antena 3 CNN Politică Antonescu: Premierul lui Băsescu nu va primi nici un vot PNL. Dizolvarea Parlamentului, nici o nenorocire

Antonescu: Premierul lui Băsescu nu va primi nici un vot PNL. Dizolvarea Parlamentului, nici o nenorocire

Antonescu: Premierul lui Băsescu nu va primi nici un vot PNL. Dizolvarea Parlamentului, nici o nenorocire
15 Oct 2009   •   12:51

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că dacă preşedintele nu îl va desemna premier Klaus Iohannis, propunerea şefului statului nu va primi niciun vot în Parlament, cel puţin de la PNL, situaţia va fi reclamată la CC, fiind oportună şi o şedinţă comună de plen pentru o poziţie a Parlamentului. Preşedintele liberal nu a exclus nici posibilitatea unei dizolvări a Parlamentului şi provocarea de alegeri anticipate deşi a remarcat că numai de asta nu au nevoie românii acum.

"Preşedintele trebuie să înţeleagă că ţine în loc o ţară întreagă şi îşi bate joc de o ţară întreagă. Nu avem timp de jocuri politice. Această majoritate nu i-a propus preşedintelui un prim-ministru politic. Ce făcea dacă această majoritate mă propunea pe mine premier sau pe domnul Geoană sau pe domnul Voiculescu? Atunci ţipa ca din gură de şarpe. Cred ca i-am dat o soluţie rezonabilă", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a spus că Băsescu a avut doar cuvinte bune despre Klaus Johannis la întâlnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni cu partidele politice.

"Preşedintele poate spune orice, dar noi avem o Constituţie şi nu se poate trece peste. Majoritatea într-un Parlament este formată din partidele şi grupurile politice", a atras atenţia Antonescu, care a susţinut că partidul său nu "este dispus să se comporte după cum vrea preşedintele "după cât e de binedispus de dimineaţă, cupă ce chef are şi după ce mai inventează".

Liderul liberal a arătat că Parlamentul nu se află la bunul plac al preşedintelui şi nu va gira prin vot altă soluţie de premier decât Iohannis. ?Îi spun de pe acum că nu va primi nici un vot PNL la votul de investitură al premierului, vom sesiza CCR şi vom convoca Parlamentul pentru a discuta actuala situaţie politică. Dacă se ajunge la dizolvarea parlamentului nu este nici un fel de nenorocire deşi România nu are nevoie acum să intre într-o nouă campanie electorală. Prioritar este ca România să aibă un guvern care să funcţioneze normal? a subliniat Antonescu, referindu-se la consecinţele pe care le-ar putea induce refuzul lui Traian Băsescu de a nominaliza propunerea de premier avansată de PSD+PC-PNL-UDMR şi minorităţi. Preşedintele PNL a apreciat că liberalii ar fi avantajaţi de alegeri anticipate.

Antonescu a mai spus că nu mai este loc de negocieri, că propunerea PSD-PC-PNL-UDMR-Minorităţi este una onorabilă, care nu a fost menită să creeze probleme preşedintelui.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close