Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu se va opune procedurilor de învestire a cabinetului Boc, dar rămâne în opoziţie (VIDEO)

Antonescu: PNL nu se va opune procedurilor de învestire a cabinetului Boc, dar rămâne în opoziţie (VIDEO)

Antonescu: PNL nu se va opune procedurilor de învestire a cabinetului Boc, dar rămâne în opoziţie (VIDEO)
17 Dec 2009   •   13:37

PNL nu va sprijini prin vot investirea viitorului Guvern Boc, dar nu se va opune ca procedurile de audiere a miniştrilor din acest cabinet să decurgă cât mai repede posibil, a declarat joi, liderul liberal Crin Antonescu. În opinia preşedintelui PNL, Emil Boc este, ca premier, "cea mai proastă alegere în faţa crizei". Liderul Pnl a pusă capăt şi colaborării cu PSD, arătând că "PNL şi PSD sunt două partide care vor fi în opoziţie, dar care nu vor fi legate prin alianţă".

"Faptul că un om politic, Emil Boc care a condus un Guvern, din punctul nostru de vedere cel mai prost din istoria de după '90, preşedintele a nominalizat singurul prim-minisru care a căzut în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, arată clar că nu-i pasă de aceste lucruri. Singurul criteriu la care trebuie să răspundă un prim-ministru e acela a docilităţii totale faţă de domnia sa, de preşedinte", a spus Antonescu, care a mai adăugat că preşedintele Traian Băsescu demonstrează prin această nominalizare că este "consecvent cu ceea ce a făcut în primul mandat".

Antonescu a precizat că Boc este "cea mai proastă alegere în faţa crizei", menţionând că încrederea liberalilor în Boc este "zero dacă nu chiar minus". Cu toate acestea, liderul liberal i-a comunicat premierului desemnat că liberalii nu vor pune piedici pentru ca procedura de audiere şi investire a noului Guvern să se deruleze cât mai rapid.

?Decizia noastră pe care am şi comunicat-o premierului desemnat rămâne aceeaşi. L-am asigurat că din punctul nostru de vedere procedurile pentru investirea guvernului trebuie să decurgă în cel mai rapid mod posibil şi probabil luni sau când vor veni dânşii vom proceda la tot ceea ce este necesar în Parlament? a precizat Antonescu.
Liderul P NL a subliniat însă că este posibil ca parlamentarii liberali să voteze împotriva validării noului executiv dacă nu se va veni cu un program de guvernare credibil.
?Probabil că nu vom vota investirea în lipsa unui program de guvernare care să ne convingă. oricum va trece cu sau fără votul nostru? a conchis Antonescu.
În ceea ce priveşte direcţiile viitoare de acţiune pentru propriul său partid, Antonescu a arătat că aşa cum PNL a fost în opoziţie de-a lungul anului 2009, tot aşa va proceda şi în anul viitor.
?Despre modul în care vom face opoziţie si principiile pe care le vom aplica le vom discuta după ce acest guvern va fi validat şi după ce PNL va intra într-o perioada de reorganizare, de deschdere si de a face un alt tip de politică? a explicat liderul liberal.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close