Antena 3 CNN Politică Antonescu: PNL nu are baroni şi s-a comportat superior PSD şi PDL cât a fost la putere

Antonescu: PNL nu are baroni şi s-a comportat superior PSD şi PDL cât a fost la putere

Antonescu: PNL nu are baroni şi s-a comportat superior PSD şi PDL cât a fost la putere
20 Mar 2009   •   06:08

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi că-l preferă pe Ludovic Orban ca prim-vicepreşedinte, fie şi pentru motivul că nu are foarte mult de ales dintre cei patru care şi-au depus candidatura, subliniind că, în cele mai privinţe, ar colabora mai bine cu acesta. Invitat la o emisiune tv, el a vorbit, în ultima zi de campanie înaintea alegerii unei noi conduceri a PNL, despre intenţiile sale.

"Nu e cazul de tandem, tandem e în SUA, unde votezi preşedinte-vicepreşedinte la pachet. Sunt două posturi diferite, preşedinte şi prim-vicepreşedinte. Îl prefer în mod evident pe Ludovic Orban dintre cei patru candidaţi, fie şi pentru că n-aş avea foarte mult de ales, dar şi pentru că, într-adevăr, în multe privinţe cred că pot avea o colaborare foarte bună cu Orban, iar în cele în care ea ar putea fi mai dificilă, responsabilitatea mea ca preşedinte e forţa mea ca preşedinte şi mi-o asum", a afirmat Antonescu.

"PNL nu are baroni, niciunul dintre puternicii teritoriali ai partidului nu s-au comportat aşa cum ştim că s-au comportat ca baronii adevăraţi PSD şi PDL, în timpul guvernării noastre", a mai comentat Antonescu, menţionând că nu a făcut niciun târg cu nimeni, iar proiectul său politic "nu are de-a face cu baronii".

El a adăugat că, luni, după alegeri, îi va suna pe preşedinţii de organizaţii care l-au susţinut pe Tăriceanu pe care să-i asigure că toţi rămân "la fel de buni colegi".

?În primul rând, eu nu doresc ca Partidul Naţional Liberal să facă politică după sau în funcţe de Traian Băsescu. Partidul Naţional Liberal nu se învârte după Traian Băsescu?, mai declara politicianul.

Liderul PNL a negat şi că ar avea un proiect de a-i chema înapoi pe foştii liberali, plecaţi la PDL. "Nu, n-am niciun proiect în acest sens. Am un proiect de a deschide PNL tuturor celor care se consideră liberali. Dacă sunt oameni care au plecat doar din acest motiv în alt partid, ei sigur pot reveni. Dacă sunt oameni care au plecat în alt partid pentru că ei credeau că Băsescu îl va doborî în două luni pe Tăriceanu şi au dorit să rămână în continuare la împărţirea bugetului, n-am ce discuta foarte mult cu astfel de oameni", a explicat Antonescu.

În ceea ce-l priveşte pe Tăriceanu, Antonescu a subliniat că acesta îşi păstrează postul de lider de grup al deputaţilor. "Tăriceanu, în ipoteza în care nu câştigă aceste alegeri, este membru de drept al conducerii PNL ca fost preşedinte, e un om care mai poate oferi destule servicii PNL, e liderul opoziţiei în Cameră şi mi se pare că are destule de făcut. Apropo de Bruxelles, am fost întrebat dacă ar exprima o asemenea opţiune şi nu pot eu să dau răspuns la asemenea întrebare", a subliniat vicepreşedintele PNL.

În cadrul emisiunii, Antonescu a mai comentat şi revenirea PNL la guvernare şi a afirmat că miza sa nu este să aducă partidul cât de reprede şi oricum la putere. "Nu am promis asta nimănui, nu cred că a făcut-o nici domnul Tăriceanu", a precizat el.

Vicepreşedintele PNL a afirmat că, din punctul său de vedere, atât PDL, cât şi PSD sunt la fel de departe de liberali, adăugând că sunt puţine semne că situaţia s-ar schimba până la alegerile prezidenţiale.

În ceea ce priveşte susţinerea din partea lui Dinu Patriciu, Antonescu a replicat că speră să-l susţină pe el. "Aş fi onorat. Nu am discutat cu dânsul. I-am văzut declaraţia, cred în declaraţia domniei sale şi anume că salută competiţia, dar că nu s-a implicat", a afirmat vicepreşedintele PNL.

În fine, liderul PNL a calificat competiţia electorală internă "echilibrată, autentică, netrucată", fără să dorească să dea un pronostic clar. "În opinia mea, lucrurile sunt clare, însă singura numărătoare semnificativă se va face mâine pe buletinele de vot", a menţionat el.

Liberalii îşi vor alege vineri şi sâmbătă noua conducere, în cadrul Congresului Extraordinar al PNL.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close