Antena 3 CNN Politică Antonescu, întrebat de un ziarist despre "politica de racolare" a PNL: Asta e calomnie, stimate domn

Antonescu, întrebat de un ziarist despre "politica de racolare" a PNL: Asta e calomnie, stimate domn

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 09:55 13 Mar 2013 Modificat la 09:55 13 Mar 2013
Antonescu, întrebat de un ziarist despre "politica de racolare" a PNL: Asta e calomnie, stimate domn
Foto: Agerpres
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a spus unui jurnalist, marţi, că face o calomnie, după ce acesta l-a întrebat pe liberal despre "politica de racolare" a unor membri PDL de către PNL.

"Ce înseamnă politica de racolare? Asta este o calomnie, stimate domn", i-a răspuns Antonescu jurnalistului, informează Mediafax.

Ziaristul i-a replicat şefului PNL că nu-i aparţine sintagma, aceasta fiind vehiculată de social-democraţi.

"O puteţi repeta, dacă e din colegi pesedişti", a spus Antonescu.

De asemenea, el a precizat că cei care au fost întrebaţi câţi democrat-liberali a "luat" PNL după alegeri nu au putut să arate decât un "degeţel".

"Nu există o politică de racolare şi de altfel atunci când şi pe unii dintre dumneavostră şi pe unii dintre colegi i-am întrebat câţi pedelişti am luat noi după alegeri nu au putut să arate decât un degeţel  - acesta sau altul, dar numai unul", a spus Crin Antonescu, ridicând degetul arătător.

Antonescu a mai spus că în PNL nu a fost niciodată o politică de racolări.

"Deci nu putem vorbi despre o politică de racolări. PNL nu a dus niciodată o politică de racolări. Am discutat cred la momentul respectiv destul şi de altfel în seara asta nu am avut acest subiect", a mai spus Antonescu.

PNL, campion la transferuri. Cele mai "grele" mutări din ultimul an făcute de Crin Antonescu

Trecerea din 6 martie, a lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, este, cu siguranţă, o lovitură grea pentru PDL. Mihai Stănişoară era unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai partidului din Modrogan, şi nu doar atât. Apropiat al lui Vasile Blaga şi al lui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară făcea parte din aşa-numita gardă veche din PDL, având în ultimii 12 ani funcţii de conducere în PDL.

Foştii colegi din PDL au pus plecarea lui Stănişoară pe seama prieteniei cu Sorin Frunzăverde, cel care, anul trecut, pe 27 martie, a fost primul mare transfer reuşit de Crin Antonescu. A fost mişcarea care a dat lovitura de graţie guvernului Ungureanu care, într-o lună, a şi picat prin trecerea moţiunii de cenzură.

Dar nu a trecut mult timp de la, poate, cea mai surprinzătoare achiziţie a lui Crin Antonescu: primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Un alt transfer spectaculos, cel puţin din punct de vedere mediatic, a fost cel al fostei senatoare PDL Sorina Plăcintă.

Dar, cu siguranţă, cea mai savuroasă achiziţie a PNL a fost Gigi Becali. Pe 19 octombrie, preşedintele PNG şi-a depus adeziunea la PNL pentru a putea candida pentru un post de deputat din partea PNL. Aventura liberală n-a durat prea mult şi s-a sfârşit cu demisia din PNL după ce Becali a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă. Acum este deputat independent, dar a rămas cu sufletul şi cu votul alături de liberali.









×
x close