Liderul Crin Antonescu a solicitat luni guvernării Boc să renunţe la discursul pur progagandistic al grelei moşteniri a guvernării Tăriceanu şi să vină cu date relevante pentru a demonstra câte persoane au fost angajate şi ce investiţii nenecesare a realizat fostul executivul liberal. Totodată, liderul PNL a cerut premierului Emil Boc să arate , tot cu cifre, câte posturi din sistemul bugetar au fost desfiinţate de guvern în 2009'2010.
?Dincolo de faptul ca mincinosul incurabil care este Emil Boc ne propune aceleaşi măsuri propuse şi la începutul anului 2009, aflăm că este clar că situaţia actuală este generata de guvernul liberal, guvernul Tăriceranu. Ca să tranşăm această dispută pur propagandistică cer să ne comunice oficial câte persoane au fost angajate şi câte posturi au fost înfiinţate de administraţia Tăriceanu şi nu erau necesare, câte au desfiinţat guvernele Boc în 2009 şi 2010, câte din investiţiile guvernării Tăriceanu nu erau necesare? a declarat Antonescu.
El a subliniat că PNL îşi asumă răspunderea politică pentru mărirea pensiilor şi salariilor bugetarilor în timpul guvernării Tăriceanu ?într-o perioadă în care România a avut cea mai spectaculoasă creştere economică din istoria sa.
?De aceea vom respinge planul lui Traian Băsescu la nivel parlamentar şi la nivel public. Vom discuta cu orice guvern de tehnicieni reducerea cheltuielilor bugetare, acolo unde există posibilitatea? a mai spus Antonescu.
Liderul PNL Crin Antonescu a criticat şi alinierea reprezentanţilor FMI şi ai CE "la propaganda regimului Băsescu", susţinând că aceste instituţii îşi fac un deserviciu.
"Am văzut şi în declaraţiile celor de la FMI şi în declaraţiile reprezentantei CE foarte clar alinierea la propaganda regimului Traian Băsescu. Eu cred că aceste insituţii îşi fac chiar lor un deserviciu, în orice caz nouă românilor ne fac un deserviciu legitimând un serviciu pe care noi îl ştim deja cât este de incompetent şi cât este de corupt. Dacă reprezentanţii FMI doreau să fie corecţi, ar fi trebuit dânşii să dea răspuns la întrebarea pe care o pun eu azi: câţi dintre oamenii angajaţi fără justificare de Guvernul Tăriceanu au fost concediaţi de Guvernul Boc", a susţinut Crin Antonescu. El a subliniat că, din punctul său de vedere, nu crede că mai încape diplomaţie în raport cu FMI.
Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului, Jeffrey Franks, a declarat, luni, că personalul din sectorul public ar trebui să scadă pe termen mediu cu 250.000 de salariaţi, cam cu cât a fost suplimentat în perioada 2006-2008.
"În ultimii trei ani, mai precis între 2006 şi 2008, sectorul public a crescut cu 250.000 de angajaţi. Pe termen mediu trebuie să revenim aici (să ne întoarcem la nivelul din 2006 - n.r.). Nu e nevoie să se facă într-un singur an, reducerea poate fi făcută pe o perioadă de mai mulţi ani", a spus Franks.
Antena3.ro