Antena 3 CNN Politică Antonescu despre numirea lui Croitoru: Iresponsabilitate politică. Este vorba de dictatura unui om

Antonescu despre numirea lui Croitoru: Iresponsabilitate politică. Este vorba de dictatura unui om

Antonescu despre numirea lui Croitoru: Iresponsabilitate politică. Este vorba de dictatura unui om
15 Oct 2009   •   14:18

Liderul PNL, Crin Antonescu, a reacţionat, joi, vehement la anunţul preşedintelui Traian Băsescu de a-l desemna ca premier pe Lucian Croitoru. Decizie iresponsabilă, care duce la prelungirea crizei, Parlamentul trebuie să se reunească în plen comun pentru a lua o poziţia faţă de această situaţie politică, CCR să se sesizeze a susţinut liderul PNL. Antonescu a revenit la favoritul său, primarul Sibiului Klaus Iohannis, avertizându-l pe Traian Băsescu că nu poate întârzia numirea acestuia ca premier decât cel mult până la 6 decembrie, după cel de-al doilea tur de scrutin al alegrilor prezidenţiale.

Liderul PNL a continuat să susţină că într-o astfel de perioadă este nevoie de o persoană precum Klaus Iohannis şi că dacă va fi ales preşedinte el îl va numi premier pe primarul Sibiului, cu respectarea Constituţiei.

"Dacă voi deveni preşedinte al României Klaus Johannis va deveni premier. Este un lucru clar pe care îl spun lui Traian Băsescu. Nu puteţi întârzia venirea lui Johannis decât până cel târziu pe 6 decembrie", a afirmat Antonescu.

ANTONESCU: PNL NU VA VOTA FORMULA PROPUSĂ DE BĂSESCU


"Ne-am dus cu majoritatea să propunem o persoană a cărei independenţă, autoritate şi prestanţă externă nu pot fi contestate. Suntem în faţa unei tentative a lui Traian Băsescu de a încălca Constituţia. Este vorba de dictatura unui om şi a unei minorităţi care este aservită. Nu am niciun comentariu privitor la Lucian Croitoru. Nu exclud ipoteza, dar primul ministru al României trebuie să aibă forţă politică. PNL nu se va lăsa intimidat de faptul că trăim într-o ţară comandată la bunul plac al lui Traian Băsescu", a continuat Crin Antonescu.

Liderul liberal a anunţat că PNL nu va acorda nici un vot formulei de guvernarea propusă de Traian Băsescu.
"PNL nu va acorda niciun vot formulei pe care preşedintele a propus-o. Nu putem ieşi din criză acceptând dictatura. Nu mai putem merge mai departe", a subliniat Crin Antonescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close