Antena 3 CNN Politică Antonescu: Dacă Băsescu produce o frază în care eu cer intervenţia României în Libia, atunci am astenie

Antonescu: Dacă Băsescu produce o frază în care eu cer intervenţia României în Libia, atunci am astenie

Antonescu: Dacă Băsescu produce o frază în care eu cer intervenţia României în Libia, atunci am astenie
Foto: Intact Images
22 Mar 2011   •   22:46
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, în exclusivitate pentru Antena 3 că va admite că are astenie dacă şeful statului poate produce o frază în care cere armatei să plece în Libia.

"Referitor la pasajul acela pe care însuşi preşedintele, dacă aţi remarcat, destul de stânjenit, mi s-a părut mie, aşa, un pic tulburat, eu aş vrea să spun un singur lucru: dacă domnia sa poate produce o singură frază în care eu am cerut în aceste zile sau altădată ca Armata română să plece în Libia să lupte, atunci eu am astenie", a spus Antonescu.

În acelaşi timp, liderul liberal a anunţat că nu a înţeles cu cine a vrut să polemizeze şeful statului când a făcut referire la solicitarea PNL de acum patru ani privind regragerea trupelor din Irak.

"Nu înţeleg cu cine a vrut să polemizeze preşedintele. Poziţia mea, şi a PNL, în general, pe aliniamentele de politică externă sunt cunoscute şi sunt consecvente şi cred că e mai important să vedem de acum încolo ce se întâmplă"
 


Crin Antonescu a precizat că poziţia sa şi a PNL este aceea că România s-a comporat "mediocru" şi "marginal" din punct de vedere politic într-o acţiune pe care aliaţii săi principali, respectiv SUA, Franţa şi Anglia au iniţait-o.

"Dacă, de asemenea, nu a fost foarte clar ce am spus, mai spun o dată: România s-a comportat, prin preşedinte şi ministru de Externe, prin factorii săi de decizie şi de prezentare la nivel diplomatic - s-a comportat în opinia noastră, că nu e vorba numai de părera mea, exprim aici părerea PNL - s-a comportat mediocru, în cel mai bun caz marginal din punct de vedere politic"

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Antonescu Traian Băsescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close