Antena 3 CNN Politică Antonescu cere demiterea Guvernului Boc, instalarea unui executiv tehnocrat cu 7-8 ministere şi anticipate

Antonescu cere demiterea Guvernului Boc, instalarea unui executiv tehnocrat cu 7-8 ministere şi anticipate

Antonescu cere demiterea Guvernului Boc, instalarea unui executiv tehnocrat cu 7-8 ministere şi anticipate
05 Mai 2010   •   14:20

PNL cere demisia guvernului Boc sau demiterea acestuia de către preşedintele Traian Băsescu şi înlocuirea premierului cu un economist independent,laolaltă cu reducerea guvernului la 7-8 ministere conduse de tehnocraţi, a declarat liderul liberal Crin Antonescu. Preşedintele PNL a exclus orice formă de coabitare guvernamentală cu PDL, în ciuda apariţiei unor voci democrat-liberale care susţin un asemenea scenariu de lucru. În schimb, el propune organizarea de alegeri anticipate. Antonescu a susţinut că Executivul Boc trebuie să plătească cu demisia şi nu cu remanierea intenţia de majorare a impozitelor şi taxelor şi faptul că a minţit pe această temă prezentând-o ca o cerere a FMI. În caz contrar, liberalii ameninţă cu o moţiune de cenzură, dar numai după perfectarea unui acord cu restul partidelor politice parlamentare dispuse să susţină un asemenea demers, a mai arătat Antonescu.

?Guvernul Boc trebuie să demisioneze sau, prin mijloacele pe care le-a găsit preşedintele pentru a-l instala, să-l demită. Este în fond in fond vorba de acelaşi guvern cu aceeaşi oameni în poziţie cheie care astăzi este definitiv descalificat inclusiv în faţa FMI. Delegaţia FMI a realizat că nu are un partener credibil în Emil Boc, iar avertismentul nostru de luni s-a confirmat astăzi, însoţit de dovada că fruntaşii PD mint. Astăzi reprezentantul FMI a spus clar, răspicat, şi a arătat că nu FMI impune României creşterea de TVA şi majorarea taxelor? a declarat Crin Antonescu, referindu-se la problema majorării cotei TVA şi a altor taxe negată iniţial de membrii cabinetului Boc, după care pusă în spinarea pretenţiilor FMI.

Liderul liberal a susţinut că soluţia nu este remanierea guvernamentală, considerată ?o cârpeală?, ci demisia înregului guvern.Antonescvu a respins însă orice posibilitate de colaborare cu PDL pentru formarea unui nou guvern.
?Preşedintele Traian Băsescu, principalul responsabil al stării în care se află România are datoria fie să demisioneze, fie să găsească o soluţie necesară României, o soluţie pentru guvernare. Actuala majoritate politică din Parlamentul României este una compromisă şi a te asocia cu ea nu însemnă decât sa te contaminezi cu acest lucru. PNL nu este dispus sub nici o formă să se asocieze cu PDL şi cu cei responsabili de dezastrul României?a arătat liderul liberal.

În opinia lui Antonescu, soluţiile de ieşire din această situaţie ar fi reprezentate de numirea unui premier economist prestigios care să pună bazele unui guvern redus de 7-8 ministere, condus de tehnocraţi, în timp ce, în paralel ar trebui organizate alegeri anticipate ?din punctul nostru de vedere cât mai curând posibil?.

"O majoritate politică sănătoasă, autentică şi conformă cu voinţa electoratului - ceea ce ştim foarte bine că nu mai e cazul - va putea fi dată doar de alegeri anticipate, atunci când acestea, din punctul nostru de vedere, cât mai curând posibil, vor putea fi organizate. Urgenţa e însă administrarea României, stoparea crizei, ieşirea din această situaţie vecină cu catastrofa", a susţinut Crin Antonescu, referindu-se la actuala "majoritate politică ireversibilă, discreditată".

Liderul PNL a recunoscut că anticipatele nu dau însă răspunsul la situaţia extrem de presantă pe care administarea şi guvernarea României o presupune.

?Noi suntem convinşi că este nevoie de un guvern condus de un tehnician de prestigiu, format nu mai mai mult decât din 7-8 ministere conduse din tehnicieni care nu sunt fideli ai clientelei pedeliste. Totul însoţit de un plan de măsuri imediate şi ferme pentru redresarea situaţiei sau măcar oprirea degringoladei. Nu trebuie mărită cota unică de impozitare sub nici o formă, ci dimpotrivă, căutate mijloacele ca cel târziu la sfârşitul acestui an acestea să fie reduse? a mai spus Antonescu.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close