"Domnul Traian Băsescu se comportă ca un om care se joacă în fiecare zi cu soarta românilor, cu soarta României. O face însă la o tablă de şah - ca să fiu elegant - la care stă cu spatele întors spre România, spre problemele ei reale. Şi cred că, din păcate, şi ultimele sale apariţii publice ne-au arătat un Băsescu definitiv rătăcit, despărţit de realităţile şi de nevoile României", a spus Antonescu.
Preşedintele liberal a mai spus că, pentru el, nu mai este semnificativ de multă vreme să comenteze sau să prevădă mişcările lui Traian Băsescu.
Preşedintele Băsescu a declarat, joi, la B1 TV că şi Crin Antonescu şi PSD execută "strategia Voiculescu-Vântu" de creare a dezordinii în ţară, adăugând, în acest context, că Victor Ponta este supărat că Mircea Geoană a fost înlocuit cu Crin Antonescu.
Preşedintele a spus că din nou se pune la cale un plan de suspendare a sa, fapt anunţat deja public de Dan Voiculescu. Vezi aici mai multe despre declaraţiile şefului statului referitoare la suspendarea sa din funcţie.
PNL nu-şi schimbă poziţia la Legea educaţiei pentru un guvern cu UDMR
Preşedintele PNL a mai declarat, vineri, că, în situaţia în care UDMR va decide să iasă de la guvernare, formaţiunea sa este dispusă să discute formarea unei noi majorităţi parlamentare, dar nu-şi va tranzacţiona poziţia politică privind Legea educaţiei.
"Am spus mereu: fără niciun fel de ezitare, dacă Uniunea înţelege că este parte dintr-un Guvern care ruinează România, cu maghiari cu tot, şi doreşte să caute o altă formulă şi altă cale, stăm de vorbă cu cea mai mare plăcere, şi eu personal cu cea mai mare încredere. Dar asta nu înseamnă, însă, că PNL îşi va modifica sau îşi va tranzacţiona poziţia poliitică în legătură cu Legea educaţiei naţionale", a spus Antonescu, citat de Mediafax.
El a precizat că PNL nu a avut niciodată cu UDMR raporturile pe care le are actuala majoritate, respectiv raporturile pe care le au Traian Băsescu şi PDL cu Uniunea, de "şantaj şi condiţionare".
"Nu am avut niciodată raporturi de şantaj şi de condiţionare cu UDMR. Am avut înţelegeri corecte, respectate ca parteneri corecţi, şi în 1996 - 2000 şi în 2004 - 2008, şi cei de la UDMR pot să depună mărturie pentru asta", a spus Antonescu.
"Legea educaţiei e una, şi acolo noi nu avem voie să votăm altfel decât cum credem că e bine pentru societatea românescă. Iar dacă UDMR doreşte să discutăm despre o schimbare a puterii politice din România, o facem cu cel mai mare interes, fără condiţii prealabile care să ţină de Legea educaţiei", a spus Antonescu.