Antena 3 CNN Politică Andronescu, lobby la partid pentru propriul proiect pe legile Educaţiei. Urmează PDL şi partidele din opoziţie

Andronescu, lobby la partid pentru propriul proiect pe legile Educaţiei. Urmează PDL şi partidele din opoziţie

Andronescu, lobby la partid pentru propriul proiect pe legile Educaţiei. Urmează PDL şi partidele din opoziţie
10 Aug 2009   •   11:18

PSD vine cu propria sa viziune pe reforma din Educaţie, alta decât cea propusă de comisia Miclea şi pe care premierul Boc ar dori să o adopte prin asumarea răspunderii guvernamentale. În acest sens, ministrul de resort, social-democrata Ecaterina Andronescu s-a prezentat luni la sediul central al PSD pentru a prezenta colegilor săi propriul pachet de legi în domeniu.

Ministrul a afirmat că va prezenta vbiziunea sa asupra reformei din Educaţie, atât grupurilor parlamentare ale partidului, cât şi partnerilor din PDL şi reprezentanţilor parlamentari ai partidlor din opoziţie.

?Este normal să o prezint. Este o lege care are nevoie de susţinere pentru a se tranforma dintr-un proiect în lege. Nu cred că este un lucru atât de neimportant încât să nu stârnească interesul. Voi face acelaşi lucru şi la nivelul grupurilor parlamentare. Este normal să discutăm şi cu partidele din opoziţie. Eu, personal, sunt foarte deschisă spre dialog şi vreau să prezint elementele care însemnă reforma din învăţământ? a arătat Andronescu.

Ministrul a respins şi ea posibilitatea asumării răspunderii guvernamentale pe aceste legi. "Nu cred că este potrivit. Eu vreau să merg cât mai mult cu el în dezbatere publică" a explicat Andronescu, care a adăugat că astăzi proiectul său de lege a fost trimis deja spre consulatare reprezentanţilor corpului profesoral, rectoratelor şi sindicatelor din învăţământ.

Antena3.ro

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close