Antena 3 CNN Politică Andrei Chiliman: PDL încearcă să treacă tacit prin Parlament Legea Capitalei

Andrei Chiliman: PDL încearcă să treacă tacit prin Parlament Legea Capitalei

Andrei Chiliman: PDL încearcă să treacă tacit prin Parlament Legea Capitalei
Foto: Intact Images
13 Mai 2011   •   14:46

Bucureştenii vor fi chemaţi la referendumul pentru Legea Capitalei pe 26 iunie. Pe buletine, vor figura trei sau patru întrebări. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speră ca acestea să fie stabilite în şedinţa de vineri, cu liderii partidelor din Consiliul General. Edilul a decis împreună cu reprezentanţii partidelor politice ca numărul întrebărilor să scadă de la şapte la cel mult patru.

Bucureştenii vor hotărî la sfârşitul lunii iunie dacă primarii de sector vor fi aleşi direct de către cetăţeni sau vor fi numiţi, aşa cum doreşte PDL.

"Cu regret am constat astăzi că reprezentanţii PDL amână rezolvarea acestor probleme, cerând să existe şi hotărârea de birou politic. Nu avem ce să aşteptăm", a declarat primarul Capitalei, medicul Sorin Oprescu.

Liberalii acuză PDL că încearcă să treacă tacit prin Parlament Legea Capitalei, prin amendamente la Legea Administraţiei publice locale. Mai exact, Andrei Chiliman îi acuză pe democrat-liberali că au depus la Legea administraţiei publice locale mai multe amendamente de modificare identice cu principalele prevederi din documentul aflat în dezbatere publică.

"Partidul Democrat, Elena Udrea, încearcă să adopte tâlhăreşte aşa-zisa Lege a Capitalei menită să transforme Bucureştiul în feuda Elenei Udrea şi a grupului de interese pe care această îl reprezintă", a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman.

Liberalii consideră că democrat-liberalii recurg la tertipuri temându-se de reacţia bucureştenilor şi că încearcă să facă inutil referendumul local cerut de PNL şi de aliaţii lui din USL.

 


×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close