Antena 3 CNN Politică Anastase: Suspendarea mea, dorită deoarece lupt pentru eliminarea privilegiilor parlamentarilor

Anastase: Suspendarea mea, dorită deoarece lupt pentru eliminarea privilegiilor parlamentarilor

Anastase: Suspendarea mea, dorită deoarece lupt pentru eliminarea privilegiilor parlamentarilor
09 Oct 2009   •   16:47

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase s-a erijat vineri ca una din victimele politicienilor care luptă pentru prezervarea propriilor beneficii speciale de parlamentari. Lidera democrat-liberală a pus tentativa PSD-PNL de suspendare din fruntea Camerei Deputaţilor pe seama eforturilor pe care le-a depus pentru eliminarea privilegiilor legate de pensiile parlamentarilor.

"Am ajuns într-un punct foarte delicat în care mă lupt, alături de toţi colegii din PDL ca şi parlamentarii României să renunţe la privilegiile lor, ca pensiile lor să fie calculate ca tuturor cetăţenilor României. Pentru asta mă lupt, pentru asta luptă ei să mă suspende pe mine, dar dacă ăsta este motivul, atunci sunt onorată", a afirmat Anastase, la lucrările Congresului Organizaţiei de Femei a popularilor europeni care se desfăşoară astăzi la Palatul Parlamentului.

În prezent, Roberta Anastase riscă supendarea sa pe 30 de zile din funcţia de preşedinte al acestei camere legislative după ce PSD şi PNL au depus joi, la Parlament, o plângere prin care este acuzată de abateri grave şi repetate de la litera Regulamentului aproape în fiecare şedinţă de plen sau de Birou Permanent. Semnatarii cer sancţionarea disciplinară cu interzicerea de a participa la lucrări timp de 30 de zile pe motiv că Roberta Anastase a demonstrat că "nu înţelege să-şi respecte statutul şi îndatoririle de preşedinte al Camerei, să conducă lucrările Biroului Permanent şi cele din plen cu obiectivitate şi imparţialitate? dând dovadă de "comportament abuziv".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close