Antena 3 CNN Politică Anastase, criticată de Berceanu: Are părerile ei. De ce să ne abţinem? Este o neparticipare

Anastase, criticată de Berceanu: Are părerile ei. De ce să ne abţinem? Este o neparticipare

Anastase, criticată de Berceanu: Are părerile ei. De ce să ne abţinem? Este o neparticipare
03 Iun 2010   •   14:37

Propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase ca parlamentarii PDL să se abţină la votul moţiunii de cenzură, a provocat iritarea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. În opinia ministrului democrat-liberal, parlamentarii nu trebuie şi nu pot să abţină deoarece au fost trimişi de către alegători în legislativ tocmai pentru a-şi spune părerea în numele lor. De aceea ideea lui Anastase nu reprezintă o "stare de lucruri normală", a afirmat Berceanu
"Are şi Roberta părerile ei. De ce să ne abţinem? Nu cred că parlamentarii, în general, pentru orice chestiune, ar trebui să se abţină. Abţinerea este o neparticipare până la urmă. Cred că parlamentarii reprezintă nişte cetăţeni care i-au ales şi în numele acelor cetăţeni trebuie să aibă nişte păreri" a susţinut Berceanu, pus la curent cu ideea colegei sale de partid.
Berceanu a apreciat că abţinerea de la vot nu reprezintă o stare de lucruri "normală". "Parlamentarii nu pot să se abţină. Aşa pot să se abţină să vină la lucrări, să se abţină să se mai facă parlamentari, să se abţină în general. După părerea mea, abţinerea nu este o stare de lucruri normală. Este, de fapt, o neparticipare, te transformi în spectator", a mai afirmat Radu Berceanu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că le recomandă parlamentarilor PDL "să nu participe la mascarada" privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze "împotrivă" sau să stea în sală şi să nu participe la vot.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close