"Vom avea o discuţie în interiorul Partidului Democrat Liberal, există şi varianta depunerii unui proiect legislativ, prin care să ne asumăm să mergem până la capăt alături de parlamentarii care doresc să-şi reprezinte într-adevăr circumscripţiile electorale, oamenii care până la urmă votează pentru ei şi să încercăm să ajungem în plenul Parlamentului cu acest proiect, pentru că în momentul de faţă PSD şi PNL s-au prevalat de o majoritate care de altfel nu mai reprezintă plenul Parlamentului şi aşa au blocat", a declarat Anastase.
"Teama mea este legată de parlamentarii PSD şi PNL. Eu nu pot să calific acţiunea lor decât ca o acţiune laşă. Deja nu mă mai miră, pentru că unii, când i-a fost greu ţării, au fugit de la guvernare, altora le-a fost frică să intre la guvernare", a mai spus Anastase.
Roberta Anastase a precizat că PDL merge pe principiul menţinerii republicii semiprezidenţiale, aşa cum este în momentul de faţă, dar cu o clarificare a "anumitor situaţii potenţiale conflictuale, care pot duce la destabilizări".
"N-am intenţia nici să dau mai multă putere Parlamentului, nu-mi doresc nici mai multă putere pentru preşedinte. Cred că este firesc să existe un echilibru între puterile statului, clarificând raportul dintre ele. Cred că este cazul ca parlamentarul, aşa cum este el ales de cetăţeni, în momentul în care acţiunile lui din Parlament nu mai reprezintă interesele cetăţenilor, să poată fi revocat, să-şi piardă mandatul prin referendum", a explicat preşedintele Camerei.
Întrebată dacă şi-ar dori ca preşedintele să îl poată demite pe premier, Roberta Anastase a răspuns: "Poate fi luată în discuţie şi o astfel de variantă, evident, cu consultarea Camerelor sau cel puţin a preşedinţilor Camerelor".
Propunerea PDL privind înfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei a fost respinsă, luni, în Birourile Permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, reprezentanţii PNL şi PSD votând împotriva acesteia, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.
Antena3.ro