Antena 3 CNN Politică Ambasadorul României în SUA condamnă atacul împotriva lui Donald Trump

Ambasadorul României în SUA condamnă atacul împotriva lui Donald Trump

donald trump ranit profimedia
Donald Trump a fost sâmbătă ținta unei tentative de asasinat. Foto: Profimedia Images
14 Iul 2024   •   03:03

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, condamnă, într-o postare pe platforma X, atacul împotriva lui Donald Trump, în urma căruia acesta a fost rănit, iar un simpatizant al său a fost ucis.

”Tentativa de asasinat împotriva fostului președinte Trump este șocantă - ne rugăm pentru siguranța lui și îi dorim lui și celor care au fost răniți în incidentul din Pennsylvania însănătoșire grabnică. Violența motivată politic nu îşi are locul într-o societate democratică, nu trebuie folosită și tebuie întotdeauna condamnată”, a scris Andrei Muraru.

Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă.

A fost ultimul miting al lui Donald Trump înainte de Convenţia republicană unde urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al Partidului Republican în faţa preşedintelui democrat în exerciţiu, Joe Biden, la alegerile din noiembrie.

Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat doborât la pământ de agenţii Secret Service. După câteva clipe, s-a ridicat, înconjurat de agenţii care l-au escortat de la scenă până la maşina lui. El şi-a ridicat pumnul în aer, sfidător, în aplauzele susţinătorilor săi.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close