Antena 3 CNN Politică Alexandru Muraru (PNL), despre Planul Simion: „Ceea ce face AUR este infracţiune curată"

Alexandru Muraru (PNL), despre Planul Simion: „Ceea ce face AUR este infracţiune curată"

Muraru / facebook  - Simion / hepta
Deputatul PNL Alexandru Muraru şi George Simion, liderul AUR, candidat la alegerile prezidențiale. Sursa Foto: Facebook Alexandru Muraru | Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2024   •   00:31

Deputatul PNL Alexandru Muraru a reacţionat după ce sute de persoane au stat la coadă, marți, la un magazin din centrul Capitalei ca să se înscrie pe o lista de așteptare pentru casele ieftine promise de George Simion, candidat la alegerile prezidențiale. Liderul PNL susţine că aşa-nimitul ”Plan Simion” este ”infracţiune curată”, liberalul precizând că ”gluma se îngroaşă când îţi laşi datele personale pe mâna unui partid care face jocurile Rusiei”.

„Ceea ce face AUR prin așa-zisul plan Simion este infracțiune curată. Într-o țară în care instituțiile ar fi funcționat, oricine ar fi atentat la datele personale ale românilor prin înșelăciune, era dus la audieri.

Epoch Times Romania arată clar că cei care îşi doresc să devină proprietarii unei case cu doar 35.000 de euro sunt invitaţi să semneze un contract în care trebuie să-şi introducă datele personale.

Nu există niciun argument legal care să acopere una din cele mai mari escrocherii din ultimul deceniu ale unui individ care vinde iluzii românilor. S-a râs și s-a glumit pe seama promisiunilor lui Simion, dar gluma se îngroașă când îți lași datele personale pe mâna unui partid care face jocurile Federației Ruse.

Cât despre efectele economice devastatoare ale Planului Simion nici nu e cazul să vorbim acum, pentru că așa ceva nu va fi vreodată posibil într-o economie de piață liberă. Iar statul nu are resursele financiare (și nici terenurile proprietate a statului) pentru o asemenea aberație decât dacă ne întoarcem la colectivizare", scrie deputatul Alexandru Muraru pe Facebook. 

Ceea ce face AUR prin așa-zisul plan Simion este infracțiune curată. Într-o țară în care instituțiile ar fi funcționat,...

Publicată de Alexandru Muraru pe Marţi, 23 iulie 2024

George Simion face promisiuni populiste pentru voturi la prezidențiale: apartamente cu două camere la 35.000 de euro

Conform programului politic, George Simion spune că îşi doreşte ca toţi românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. În acest context, locuinţele cu toate utilităţile vor fi construite în cartiere noi cu şcoli, grădiniţe şi spitale, la un preţ de 35.000 de euro (2 camere), 50.000 de euro (3 camere) şi 75.000 (4 camere), cu dobândă 0%.

„Cred în viabilitatea acestui proiect. (...) Îmi doresc ca toţi românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinţii, bunicii noştri. Generaţia mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Propunem refinanţarea tuturor creditelor imobiliare, în funcţie de suprafaţa pentru care românii s-au îndatorat", a spus Simion la lansarea programului său politic. 

O altă componentă din "Planul Simion" vizează reducerea taxării muncii. Astfel, George Simion propune pentru primii 5.000 de lei o taxare a muncii redusă de la 47% la 25%, pentru a putea fi oferite "salarii decente şi oprirea exodului".

De asemenea liderul AUR a subliniat că toate promisiunile sale sunt incluse şi într-un contract pe care îl va semna "cu fiecare român, fizic în toate oraşele ţării".

În acest context, oamenilor li se cer date personale, CNP-ul, informații despre venituri și familie, și li se spune că dacă îl votează pe Simion și acesta ajunge președinte, vor primi apartamente la prețuri de 3 ori mai mici decât cele de pe piață. Simion promite chiar și refinanțări de credite cu dobândă 0, lucru luat în serios de cei care s-au adunat la coadă.

Eligibilitatea va fi stabilită în funcție de vârstă, număr de copii, de numărul de proprietăți deținute (nicio proprietate, o proprietate, două sau mai multe proprietăți), starea civilă etc, susține documentul.

Pentru a beneficia de aceste oferte de nerefuzat, românii au fost invitați să se înscrie pe o listă de așteptare. Adunați la fostul magazin București, oamenii și-au lăsat datele personale (nume și prenume, codul numeric personal, adresa și numărul de telefon).

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close