Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Victor Ponta l-a sfătuit pe Marcel Ciolacu să nu candideze, ci să rămână premier, pentru că „nu poți face foarte multe ca președinte”

Victor Ponta l-a sfătuit pe Marcel Ciolacu să nu candideze, ci să rămână premier, pentru că „nu poți face foarte multe ca președinte”

victor ponta
Fostul prim-ministru Victor Ponta. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    28 Iul 2024   •   22:09

Fostul prim-ministru Victor Ponta a dezvăluit, la Antena 3 CNN, că l-a tot sfătuit pe premierul Marcel Ciolacu să nu candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, pentru că este nevoie de un Guvern care să ia măsuri bune pentru țară, iar ca președinte „nu poți face foarte multe”, pentru că Executivul este cel care are cele mai multe și importante atribuții în stat.

Victor Ponta susține că dacă Marcel Ciolacu pleacă de la conducerea Guvernului, nu există un alt politician capabil care să îi ia locul.

„E normal ca prezidențialele (n.r. alegerile) să fie cele mai interesante, și pentru public, și pentru presă. Da, știți, io o țin pe-a mea: că la anul, salariul, pensia, prețul, taxele, tot, n-o să le decidă președintele. O să le decidă Guvernul. Așa că tare mă doare.

Pot să dezvălui, așa, că nu se supără, că mai vorbesc cu domnul Ciolacu. Îi zic, „domnule, vreau să câștigi la prezidențiale, dar numai gândul că pleci, cine vine prim-ministru, cum faci? te-ai gândit?”

Nu mi-a spus mie că va candida la prezidențiale, n-am o asemenea informație.

Eu am încercat să-l trag invers și i-am zis „stai prim-ministru, că acolo e muncă, dacă chiar vrei să faci treabă”. La președinte, sigur, mai ales după Iohannis, orice vei face, vei părea muncitor, că leneș ca Iohannis se naște o dată la 100 de ani. Nu sunt supărat (n.r. pe Iohannis), mi se pare pur și simplu că avem o șansă să scăpăm de 10 ani de nesimțire, de indolență. Dar nu poți faci foarte multe ca președinte, fără guvern, fără majoritate nu se pune.”, a spus Victor Ponta, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Alegeri prezidenţiale
» Vezi toate știrile din Alegeri prezidenţiale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close