Antena 3 CNN Politică Procurorul din dosarul Revoluției: Sunt similitudini între lovitura de stat din 1989 și ce se întâmplă acum. Suntem într-un moment grav

Procurorul din dosarul Revoluției: Sunt similitudini între lovitura de stat din 1989 și ce se întâmplă acum. Suntem într-un moment grav

G.M.
3 minute de citit Publicat la 22:24 05 Dec 2024 Modificat la 00:04 06 Dec 2024
 Cătălin Ranco Pițu
Cătălin Ranco Pițu, fostul procuror șef de la Parchetele Militare, cel care a făcut dosarul Revoluției, a declarat joi la Antena 3 CNN că sunt similitudini între lovitura de stat din 1989 dată de ruși și ce se întâmplă în aceste momente în România. FOTO INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Cătălin Ranco Pițu, fostul procuror șef de la Parchetele Militare, cel care a făcut dosarul Revoluției, a declarat joi la Antena 3 CNN că sunt similitudini între lovitura de stat din 1989 dată de ruși și ce se întâmplă în aceste momente în România. Ne aflăm într-un moment grav, a avertizat el.

"Asistăm din nou, după 35 de ani, la o manipulare în urma căreia Moscova este posibil să preia controlul, chiar și parțial, asupra țării noastre, iar dacă s-ar întâmpla asta ar fi catastrofic pentru România", a declarat Cătălin Ranco Pițu.

Cătălin Ranco Pițu: "Cu privire la ceea ce se întâmplă astăzi în România consider că este necesar a fi făcut o paralelă cu decembrie 89. Spun asta deoarece acum 35 de ani, începând cu data de 22 decembrie, populația România a fost supusă unei manipulări fără precedent în istoria națională. Ca urmare a acestei manipulări, majoritatea opiniei publice de la noi din țară a fost convinsă cu privire la existența forțelor securist-teroriste, forțe în realitate inexistente. Manipularea odioasă din decembrie 89 a provocat 850 de decese, peste 2500 de răniri de persoane, dar și multe alte tragedii.

Prin intermediul acestei manipulări, executată ca la carte, după un tratat de dezinformare de sorginte sovietică, scopurile noii puteri politico-militare din România au fost atinse. Cu alte cuvinte, prin manipulare, această nouă putere a preluat puterea, și-a consolidat puterea și și-a păstrat pentru foarte mult timp puterea totală în statul român.

Însă s-a mai întâmplat un lucru deosebit de grav. Prin manipulare au fost atinse inclusiv scopurile Uniunii Sovietice în România. Aceasta, întrucât la București a fost instalată o putere total filosovietică, o demonstrează toate probele din dosarul Revoluției. Aproape toți cei care au preluat puterea în decembrie 89 erau, sub o formă sau alta, colaboratori ai serviciilor secrete sovietice, astfel încât se poate spune, fără a greși, că Moscova și-a atins toate obiectivele cu privire la România.

În raportul comisiei senatoriale s-a afirmat ceva foarte grav - și anume citesc din memorie - în decembrie 89 am asistat la RE-KGB-izarea României. Au fost aduși din rezervă foarte mulți generali dovediți ca fiind colaboratori ai serviciilor secrete sovietice. Apoi se continuă prin raportul comisiei. Ei sunt peste tot în armată, în structurile de informații, în guvern, în Parlament, peste tot.  

Analizați, vă rog, aceste concluzii ale celor care au depus o muncă excepțională în cadrul comisiei senatoriale pentru studiul lui decembrie 89 și veți ajunge la concluzia că s-ar putea ca această afirmație, această concluzie să fie una poate cea mai gravă din ultimii 35 de ani. Ei sunt peste tot în guvern, în Parlament, în toate structurile militare. Ei bine, timpul a trecut. Mijloacele prin care o masă poate fi manipulată s-au schimbat, au evoluat. Desigur, o știm cu toții.

Suntem în 2024 și, conform afirmațiilor CSAT, asistăm din nou, după 35 de ani, la o manipulare în urma căreia Moscova este posibil să preia controlul, chiar și parțial, asupra țării noastre. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, ar fi catastrofic pentru poporul român. Manipularea este folosită pentru ca opinia publică să fie adusă în sfera iraționalului. O masă de manevră adusă în sfera iraționalului este capabilă de acțiuni care nu au legătură cu logica.

Printre aceste acțiuni ar putea fi trecut ca exemplu și votul, care nu are în spate un raționament solid, ci doar o operațiune de manipulare. Prin manipulare, votul poate fi viciat, conform CSAT. Acest lucru s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă, cu ocazia primului tur al alegerilor prezidențiale. Este foarte grav că se întâmplă acest lucru, însă societatea în ansamblul ei trebuie să reacționeze rapid și eficient.

Structurile militare ale acestei țări trebuie să acționeze rapid și eficient pentru ca dezideratul Rusiei cu privire la România să nu se înfăptuiască. Ne aflăm într-un moment grav, însă sunt convins că în ansamblu ei, societatea noastră este capabilă, împreună cu aliații din NATO, să răspundă eficient, astfel încât pericolul să fie înlăturat".

×
x close