Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă este oficial candidatul PNL la alegerile prezidențiale: „Ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta”

Nicolae Ciucă este oficial candidatul PNL la alegerile prezidențiale: „Ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta”

Nicolae Ciuca-consiliu-pnl
Nicolae Ciucă a ajuns la reuniunea PNL.
de R.M.    |    15 Sep 2024   •   07:00

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, la Palatul Parlamentului, candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

UPDATE 14:05 Liberalii au validat, în unanimitate, candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

UPDATE 13:30: Nicoale Ciucă, președintele PNL: „Reperele politice pe scena politică au rămas mereu două: urmașii partidului comunist si noi, liberalii. PNL, prin tradiția lui a fost singurul partid care a înțeles că drumul spre prosperitate este libertatea. Suntem singurul partid nemăcinat de populism sau de fățărnicie.

Ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opțiune și așa va fi. Forțele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături de PNL. PNL poate să câștige președinția României. România are nevoie de un președinte cu valori liberale în acest context extrem de complicat. Un președinte care pune accent pe dezvoltare. Avem nevoie de un om îm slujba țării.”

UPDATE 13:20: Nicușor Dan a semnat chiar pe scena Consiliului Național lista de semnături pentru candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale.

Nicușor Dan: PNL este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este astăzi. Mai sunt multe de făcut, dar lucrul ăsta trebuie sunlimiat. PNL este de asemenea un partid unor primari de mare succes de la care m-am inspirat și PNL este un partid care a reușit să adune în rândurile sale specialiști. Acum 4 ani am făcut o campanie împreună și am reușit să punem capăt unei conduceri de stânga. Pentru asta vă mulțumesc. Am pus Bucureștiul pe o direcție normală. Domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă încearcă să o rezolve și nu să se uite la ce zice presa. Sper să colaborăm după alegeri.

UPDATE 13:00: Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: PNL are armata câștigătoare a lui Nicolae Ciucă. (…) Sunt ținta PSD în campanie. Au ceva cu batista mea. După 8 decembrie voi trimite o duzină de batiste din Modrogan ca să își șteargă lacrimile. Și lui Tudose și lui Ciolacu.

UPDATE 12:50: Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: „O dată la 5 ani românii își caută busola. Se pune întrebarea: Cine e președintele capabil să ofere stabilitate cu un război la granițe? Cine e președintele capabil să impună reforme în interior? Cine e președintele capabil să fie un campion al democrației? (...) Vă spun cu siguranță acesta este președintele PNL, viitorul președinte al României Nicolae Ciucă. Cu Nicolae Ciucă, românii vor fi în siguranță. Dar, trebuie să știm un lucru, niciun lider nu poate câștiga alegerile singur".

UPDATE 12:30: Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD este adversarul PNL, menţionând că se teme efectiv ca liberalii să nu rămână la guvernare la cheremul social-democraţilor şi că ar alege "întotdeauna cu dragă inimă opoziţia".

UPDATE 12:10: Liderul PNL Nicolae Ciucă a ajuns la Parlament unde are loc Consiliul Național al partidului. Acesta a venit direct de la inundațiile din Moldova.

UPDATE 12:00 La Congresul Național al PNL a ajuns și primarul general Nicușor Dan. 

UPDATE 11:50: Secretarul general al PNL Lucian Bode a vorbit despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale și a trimis săgeți catre partenerii de guvernare de la PSD și către Marcel Ciolacu.

„Candidatul PSD are de dus o bătălie cu un fost președinte PSD și un copil de mingi. E prma data când PSD se bate cu un fost președinte PSD. Pe dreapta este un singur candidat, mai e o doamnă care nu știm pe ce parte se află.

Ciucă este singurul care poate învinge candidatul de stânga. PSD arată disperarea, se fac planuri pentru președintele partidului pentru că știu că Ciolacu nu va câștiga alegerile. PNL dă astăzi semnalul mobilizării. Să plecăm la luptă conștienți de avantajele noastre și de forța PNL”, a spus Bode.

UPDATE 11:30: A început Consiliul Național al PNL unde va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale. Evenimentul a început cu imagini cu liderul PNL în Irak, din perioada în care era comandatul „Scorpionilor Roșii”. Sunt imaginile de prezentare a cărții lui Ciucă. Ulterior, liberalii au ținut un moment de reculegere pentru victimele inundațiilor.

Liderul PNL vine la evenimentul de la Parlament direct de la inundații. Acesta a fost prezent alături de premierul Marcel Ciolacu în localitățile din județul Galați unde ploile și viiturile au făcut prăpăd.

-știrea inițială-

Reuniunea începe la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, fiind aşteptaţi să participe aproximativ 1.400 de delegaţi.

„Duminică, Partidul Naţional Liberal se reuneşte în cadrul Consiliului Naţional, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă şi mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”, au informat reprezentanţii formaţiunii, potrivit Agerpres.

Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură.

Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală”, a spus Rareş Bogdan, la TVR info.

În 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close