Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Miron Cozma a vrut să candideze la alegerile prezidențiale cu semnăturile strânse în 2019. BEC i-a respins cererea

Miron Cozma a vrut să candideze la alegerile prezidențiale cu semnăturile strânse în 2019. BEC i-a respins cererea

miron cozma
Miron Cozma. Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto/ Marian Ilie
de Mia Lungu    |    03 Oct 2024   •   21:24

Biroul Electoral Central pentru alegerea preşedintelui României din anul 2024 a respins, joi, înregistrarea candidaturii independente a lui Miron Cozma, după ce acesta a încercat să se înscrie cu semnăturile strânse în 2019,, potrivit Agerpres.

Potrivit deciziei BEC, Miron Cozma a depus, în termen, doar o cerere de admitere a candidaturii independente.

BEC menţionează în decizie că Miron Cozma a susţinut că lista susţinătorilor necesară în vederea înregistrării candidaturii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024 a fost lăsată în custodia Autorităţii Electorale Permanente şi a Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019 şi a precizat că aceasta cuprinde 311.436 de semnături organizate în 50 de dosare.

Miron Cozma a solicitat valorificarea acestei liste din 2019, iar BEC menţionează că lista susţinătorilor depusă la scrutinele precedente nu poate reprezenta îndeplinirea condiţiei prevăzută de lege.

De asemenea, candidatul nu a depus, pe lângă lista susţinătorilor, nici declaraţia de acceptare a candidaturii, declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţi sau de colaborator al acesteia, se mai arată în decizie.

Miron Cozma are drept de contestaţie la Curtea Constituţională în termen de 24 de ore de la momentul afişării publice a acestei decizii. 

×
Citește mai multe din Alegeri prezidenţiale
» Vezi toate știrile din Alegeri prezidenţiale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close