Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Mircea Geoană: ”Cred că este anul independenților. Lumea așteaptă o schimbare”

Mircea Geoană: ”Cred că este anul independenților. Lumea așteaptă o schimbare”

mircea geoana agerpres
Mircea Geoană: ”Cred că este anul independenților. Cred că lumea așteaptă o schimbare”. Foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    04 Sep 2024   •   08:44

Mircea Geoană a anunțat, marți, că va părăsi funcția de secretar general adjunct (DSG) al NATO la data de 10 septembrie. „A fost onoarea vieții mele”, a spus Geoană într-o postare pe Facebook.

„Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei și provocărilor de securitate emergente a fost esențială pentru stimularea inovării în cadrul Alianței. El este un adevărat transatlanticist, iar munca sa cu partenerii a adus beneficii importante NATO. Îi urez toate cele bune pentru viitor”, a declarat Jens Stoltenberg. 

Odată cu plecarea lui Mircea Geoană va avea loc și o ceremonie de rămas bun, la sediul NATO din Bruxelles. Tot atunci, acesta va face și anunțul cu privire la candidatura sa la prezidențiale. 

"Imediat după ce termin aici, evident voi reveni acasă și de acolo vom începe să discutăm despre următorul capitol din viață mea și sper eu un capitol frumos din viață României", a declarat Mircea Geoană, potrivit Observator. 

Mircea Geoană va candida ca independent

"Cred în continuare că va fi anul independenților și sunt convins că lumea așteaptă o schimbare.

Am fost 5 ani ambasador în America, 5 ani la NATO, cred că și alte funcții importante în statul român tot în mandate de 5 ani se măsoară", a mai precizat Mircea Geoană.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie şi 8 decembrie. 

×
Citește mai multe din Alegeri prezidenţiale
» Vezi toate știrile din Alegeri prezidenţiale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close