Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Marcel Ciolacu și-a început campania electorală strângând semnături în Piața Obor: „Nu am primit cartea lui Nicolae Ciucă”

Marcel Ciolacu și-a început campania electorală strângând semnături în Piața Obor: „Nu am primit cartea lui Nicolae Ciucă”

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu în Piața Obor din București, miercuri 11 septembrie. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    11 Sep 2024   •   10:20

Marcel Ciolacu s-a dus personal în Piața Obor din București, să strângă o parte din semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa prezidenţială. El are nevoie de 200 de mii de semnături pentru a candida pentru funcția de președinte al României.

„Eu trag nădejde că PSD nu va câștiga alegerile, cu alte cuvinte nu va avea 51 la sută, dar va fi pe primul loc. În continuare, o coaliție va conduce România. Cum e formată, vor decide românii.

Este o greșeală ce se întâmplă acum (n.r. atacurile din coaliție) pentru că această coaliție a facut foarte multe lucruri bune. Mai mult, această coaliție a stopat un declin al României ai nivelului de trai”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști dacă a citit cartea lui Nicolae Ciucă. Prim-ministrul a declarat că nu a primit-o și nu a avut curiozitatea să o răsfoiască online. Întrebat apoi dacă o va citi, în cazul în care o primește cu autograf, Marcel ciolacu a răspuns: „întâi să o primesc”.

Marcel Ciolacu spune că negocierile cu privire la comisarul european continuă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că negocierile cu privire la comisarul european din partea României continuă încă o săptămână.

Ciolacu a fost întrebat ce se întâmplă cu negocierea cu privire la comisarul european, nominalizările fiind amânate.

"S-a amânat o săptămână din cauza Slovaciei. Am vorbit cu preşedinta Comisiei Europene, continuăm negocierile. Suntem în zona să vedem ori luăm cu două direcţii generale... E foarte importantă osatura fiecărui portofoliu. Cu adevărat, e tentant un portofoliu pe social mărit, cu locuinţe sociale, cu două direcţii generale în interiorul Comisiei, unde acel comisar e decident. Este foarte tentant şi un comisar care are atribuţii in interiorul Comisiei. Vom cântări aceste lucruri. Preşedinta Comisiei a spus că îmi trimite toate informaţiile, fiindcă este şi un proces de negociere în interiorul Comisiei", a afirmat premierul.

Prezentarea noii echipe de comisari europeni, care era aşteptată miercuri la Bruxelles, va avea loc în cele din urmă marţea viitoare la Strasbourg, semn că negocierile se prelungesc, relatează AFP.

Distribuţia viitorului executiv al UE le va fi prezentată liderilor grupurilor politice din Parlamentul European marţi dimineaţă, în marja plenarei eurodeputaţilor la Strasbourg, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Întârzierea este legată de schimbarea comisarului pentru Slovenia, ţară care a optat în cele din urmă pentru Marta Kos, fostă ambasadoare, a cărei candidatură urmează să fie aprobată vineri de parlamentul sloven.

Cu această nouă candidată, liderii europeni încearcă să atenueze controversa privind absenţa unui număr suficient de femei în echipa care se formează.

În această etapă, noul colegiu ar putea avea aproximativ zece femei dintr-un total de 27 de comisari, fără a obţine paritatea.

 

×
Citește mai multe din Alegeri prezidenţiale
» Vezi toate știrile din Alegeri prezidenţiale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close