Antena 3 CNN Politică Ciucă nu se sperie de o luptă cu Ciolacu la alegerile prezidențiale: „Nu mi-e teamă de absolut nimic”

Ciucă nu se sperie de o luptă cu Ciolacu la alegerile prezidențiale: „Nu mi-e teamă de absolut nimic”

marcel ciolacu si nicolae ciuca aplauda
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
de Ioana Coman    |    25 Iul 2024   •   21:44

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, că nu îi este teamă de posibilul contracandidat la alegerile prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu. Întrebat despre atacurile social-democraţilor la adresa sa, lidrul liberalilor a afirmat că în cursa pentru prezidenţiale „lucrurile sunt mai contondente decât în oricare dintre alegeri” şi că timpul nu trebuie pierdut cu astfel de subiecte.

"Tocmai faptul că mi-am asumat să-mi anunţ candidatura asta nu înseamnă că sunt dezarmat, asta înseamnă că sunt foarte bine înarmat şi este o chestiune de responsabilitate pe care am asumat-o şi de aici înainte toate aceste chestiuni sunt absolut normale pentru că în această competiţie politică şi îndeosebi în cursa pentru prezidenţiale lucrurile sunt mai contondente decât pentru oricare dintre alegerile urmează sau care s-au desfăşurat - mă refer la cele locale. (...) Am văzut toate aceste atacuri să le zicem. Ele vin în contextul în care noi cu adevărat trebuie să ne ocupăm de problemele despre care aţi făcut vorbire. (...) Nu cred că trebuie să pierdem timpul cu astfel de subiecte, pentru că ele vor face deliciul întregii campanii de acum înainte şi de răspuns sigur că va trebui să răspundem pentru că aşa este în politică", a spus Nicolae Ciucă la B1 TV.

Întrebat de ce nu a reacţionat la aceste atacuri, Ciucă a declarat că a avut o "abordare cât se poate de echilibrată".

Liderul PNL a vorbit şi despre liniile roşii care nu ar trebui trecute, linii despre care s-a tot discutat în ultima perioadă în spaţiul public între liderii PNL şi PSD.

"Eu cred că nu trebuie să facem slogan din linia roşie sau din linia galbenă, pentru că înapoia acestor linii să ştiţi că sunt decizii, decizii care afectează oameni, afectează familii, afectează viitorul lor. Ca atare, noi trebuie să avem toată certitudinea că ceea ce stabilim, ceea ce discutăm şi ceea ce se concretizează în măsuri şi decizii executive vin tocmai în folosul oamenilor, în sprijinul oamenilor, pentru că altfel nu ar mai avea rost să ne aflăm aici", a afirmat Ciucă.

El consideră că în coaliţie există, în continuare, un "echilibru care ne permite să guvernăm ţara".

"În momentul în care se vor trece aceste linii - de aceea le spunem linii roşii - vom analiza şi vom lua măsuri în consecinţă", a afirmat liderul PNL.

El a fost chestionat ce ar însemna ca linia roşie să fie trecută de către partenerii de coaliţie.

"Nu este o decizie pe care o iau unilateral. Este o decizie care se discută la nivelul conducerii partidului şi odată ce avem o soluţie agreată de către Biroul Politic Naţional atunci o punem în aplicare", a explicat Ciucă.

El a subliniat că va candida la prezidenţiale deoarece întotdeauna la nivelul PNL liderii de partid şi-au asumat candidatura.

"Nu-mi este teamă de absolut nimic. Ca atare cei care au teamă de ceva anume nu trebuie să intre în competiţie", a afirmat Ciucă întrebat despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a liderului PSD, Marcel Ciolacu.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close