Antena 3 CNN Politică Alegeri parlamentare PSD vrea să guverneze cu PNL şi în 2025. Paul Stănescu: Ciolacu nu va pierde şefia partidului, chiar dacă pierde prezidenţialele

PSD vrea să guverneze cu PNL şi în 2025. Paul Stănescu: Ciolacu nu va pierde şefia partidului, chiar dacă pierde prezidenţialele

paul stanescu hepta Mediafax Foto Dani Amariei
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dani Amariei
de Milena Niță    |    08 Iul 2024   •   12:38

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, luni, că partidul îşi doreşte o colaborare cu PNL la guvernare şi din 2025, iar cel mai bine plasat membru al lor la prezidenţiale este Marcel Ciolacu.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă vede, în afară de PNL, un alt posibil partener de guvernare pentru PSD, dar acesta a vorbit tot de liberali.

„Deocamdată, nu. Noi ne dorim în continuare, ce au spus toţi colegii mei, inclusiv preşedintele Marcel Ciolacu, ne dorim să avem şi din 2025 o colaborare cu PNL-ul.

Nu ştiu coaliţie, alianţă, nu ştiu ce să vă spun la ora asta, pentru că e prematur să-mi dau cu părerea la ora asta, dar sigur că e nevoie. 

Toată lumea a dus în derizoriu termenul de stabilitate. Eu chiar cred, chiar cred, sunt convins de lucrul ăsta. 

Am o vârstă, ştiu multe lucruri, sunt convins că în România e nevoie de stabilitate în contextul geopolitic actual”, a declarat Paul Stănescu.

Paul Stănescu: Ciolacu, cel mai bine plasat în sondaje pentru prezidenţiale

Totodată, Paul Stănescu a mai spus că Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie pentru a candida la Preşedinţia României şi a arătat că, în cazul în care ar pierde cursa prezidenţială, nu va pierde şi şefia partidului pentru că are o relaţie foarte bună cu toţi colegii, potrivit agerpres.ro.

„Domnul Ciolacu trebuie, în primul rând, să vrea (să candideze la Preşedinţie - n.r.). Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba şi de partid, dar e vorba şi de el ca persoană. 

Domnul Ciolacu va lua decizia asta, nu ce spunem noi neapărat. Noi spunem ce dorim, dar domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale sau nu. 

Din punctul meu de vedere şi din punctul multor colegi de vedere, şi-au exprimat un punct de vedere în sensul că domnul Ciolacu, preşedintele partidului nostru, este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie şi e normal să ne dorim un coleg de-al nostru care are potenţial să câştige Preşedinţia României. 

(...) Domnul Ciolacu este cel mai bine plasat membru de partid în toate studiile sociologice pe care eu le-am văzut până astăzi”, a spus Paul Stănescu, la sediul central al PSD.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă nu ar exista un risc ca Marcel Ciolacu să piardă şefia partidului în cazul în care ar pierde alegerile pentru Preşedinţia României, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi lideri PSD.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, poate sunt şi subiectiv, eu cred că nu, pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul preşedinte de partid care a reuşit să aibă o relaţie foarte bună cu toţi colegii noştri de partid. 

Eu spun că nu, nu e un pericol pentru el. Ar putea să fie în continuare preşedinte. În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului”, a afirmat acesta.

×
Subiecte în articol: Paul Stănescu PSD PNL alianta
Citește mai multe din Alegeri parlamentare
» Vezi toate știrile din Alegeri parlamentare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close