Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Sondaj INSCOP: Primarul Constanţei, Vergil Chiţac (PNL), conduce în topul opţiunilor pentru Primărie. Care sunt intenţiile de vot la CJ şi CL

Sondaj INSCOP: Primarul Constanţei, Vergil Chiţac (PNL), conduce în topul opţiunilor pentru Primărie. Care sunt intenţiile de vot la CJ şi CL

Actualul primar al municipiului Constanţa, Vergil Chiţac (PNL), conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie. 

vergil chitac hepta lucian munteanu
Sondaj INSCOP: Primarul Constanţei, Vergil Chiţac (PNL), conduce în topul opţiunilor pentru Primărie. Care sunt intenţiile de vot la CJ şi CL
de Milena Niță    |    01 Iun 2024   •   14:04

Vergil Chiţac este cotat cu 38,1% şi este urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) - 13,4%, Sorin Ovidiu Cupă (AUR) - 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. 

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL - 36,3%, urmat de PSD - 29,5% şi de AUR - 13%. 

Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL - 37,8%, urmat de PSD - 29,7% şi AUR - 13,3%. 

Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. 

La alegerile europarlamentare din 2024, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 - 19 mai, pe un eşantion de 1.100 de persoane din municipiul Constanţa. 

Datele au fost colectate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%, potrivit news.ro.

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close