Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Sondaj Epsilon Poll: Pe ce candidat mizează bucureştenii la Primăria Capitalei

Sondaj Epsilon Poll: Pe ce candidat mizează bucureştenii la Primăria Capitalei

Bătălia dintre politicieni pare a fi una extrem de strânsă

sondaj epsilon poll
Sondaj Epsilon Poll: Pe ce candidat mizează bucureştenii la Primăria Capitalei
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   15:47

Ultimul sondaj realizat de Epsilon Poll arată că bucureştenii nu văd cu ochi buni situaţia oraşului în care trăiesc. 53% dintre respondenți au spus că Bucureștiul se îndreaptă către o direcţie greşită, în timp ce doar 10% consideră că drumul Capitalei este pavat cu intenții bune. 

De asemenea, la întrebarea Cât de mulțumit sunteți de actualul primar? 5% dintre oameni au spus că sunt foarte mulțumiți, 23% mulțumiți, iar 36% nu sunt mulţumiţi, iar 27% foarte nemulţumiţi.  De asemenea, 9% dintre respondenți au preferat să nu răspundă la această întrebare. 

Întrebați dacă consideră că este necesar ca actualii candidați să facă o dezbatere între ei înaintea alegerilor, bucureștenii au răspuns pozitiv în procent de 78%. Doar un procent de 13% consideră că nu este nevoie de o astfel de confruntare, în timp ce 9% au preferat să fie rezervați în privința acestei idei. 

 Întrebați Cine credeţi că va câştiga alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti?  45% ar vota pentru Gabriela Firea, 43% pentru Nicuşor Dan, 6% pentru Cristian Popescu Piedone, 4% pentru Sebastian Burduja, 1% pentru Diana Şoşoacă Iovanovici şi 1% Mihai Adrian Enache. 

Sondajul a avut loc în perioada 31Mai -2 Iunie 2024.

Universul de eșantionare: populația adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Volumul eșantionului: 5.430 identități online/respondenți analizați. Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%.

Marja de eroare la nivelul întregului eșantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Metoda de culegere a datelor: Chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close