Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Sebastian Burduja, despre planul pentru un Bucureşti sigur, civilitat şi conectat. Mesajul său pentru Nicuşor Dan

Sebastian Burduja, despre planul pentru un Bucureşti sigur, civilitat şi conectat. Mesajul său pentru Nicuşor Dan

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria București, a explicat la Antena 3 CNN care vor fi primele trei priorități dacă va câștiga alegerile locale din 9 iunie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2024   •   17:58

"În primul rând, siguranță. Bucureștiul sigur înseamnă Bucureștiul fără droguri, fără violență, fără clanuri. Cum? Întărirea poliției locale, reforma poliției locale, sistem de supraveghere video în toate zonele de risc, inclusiv proximitatea școlilor, parcuri, case abandonate și reabilitarea caselor abandonate din București, care în loc să arate extraordinar, să ne mândrim cu ele să fie carte de vizită, au devenit focare pentru trafic și consum de droguri.

În al doilea rând, Bucureștiul civilizat. Pe scurt,  asta înseamnă căldură și apă caldă pentru toți și factura întrețin la jumate. Și aici am prezentat cinci soluții și pe partea de modernizare a CET-urilor și pe partea de modernizare a rețelei și energie geotermală și o integrare a ELCEN-ului.

Așa cum la Oradea gigacaloria costă 350 lei și la București 1.050 lei prin modernizare a rețelei, reducerea pierderilor, dar reală, nu pe hârtie, cum s-a prezentat în ultimii ani și modernizarea CET-urilor. Trei din patru sunt din anii '60-70, ele fiind modernizate, vor produce mai ieftin și aerul va fi și mai curat decât este astăzi.

În al treilea rând pot să spun Bucureștiul conectat. Cu toții ne dorim un oraș în care stăm mai puțin în trafic. Și asta înseamnă proiecte simple, de tipuri, sensuri unice, parcări mai sistematizate și cât mai mult în subteran, interzicerea virajelor la stânga pe marele bulevarde pentru fluidizare, dar și pasaje subterane.

Proiecte ambițioase de la nord la sud, dar și proiecte punctuale, cum este cel de la Statuia Leu, continuare a Pasajului Basarab cu un pasaj subteran din Dealul Cotrocenilor până în Șoseaua Progresul", a spus Sebastian Burduja, candidatul PNL la alegerile din 9 iunie la Primăria Bucureştiului.

Mai mult, Serbastian Burduja a subliniat că ar dori o confruntare cu Nicuşor Dan. 

"E o chestiune de bun simț. Pe de o parte, ține de respectul dânsului pentru alegători, față de democrație. Și în al doilea rând, i-am spus foarte clar și i-am dat ieri o listă cu semnături. M-am dus în ședință Consiliul General. dânsul a ales să fugă din nou de mine și am înmânat și am spus dacă refuză o dezbatere în campanie, nu va avea sprijinul Partidul Național Liberal în consiliu. Şi să nu se mai trezească vorbind în numele electoratului liberal ce vor liberalii, ce fac liberalii?

Eu sunt președintele PNL București, cred că știu cel mai bine ce fac, ce vor și ce așteptări au liberalii și de fapt, toți bucureștenii.

Dacă era o soluție, n-avea nicio problemă în aceste alegeri. Era un Ilie Bolojan sau un Emil Boc sau vreun mare primar. Nu-l concura nimeni, hai să fim serioși. Avea cale liberă. N-a avut rezultate, e normal să plece acasă sau la catedra de matematică", a mai spus Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close