Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, anunţă investiţii importante, cu fonduri europene, pentru reabilitarea reţelelor termice

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, anunţă investiţii importante, cu fonduri europene, pentru reabilitarea reţelelor termice

Primarul Vergil Chiţac a semnat contractul de finanțare pentru o noua etapă de reabilitare a rețelelor termice din Constanţa.

Vergil Chitac
Primarul Constanţei Vergil Chiţac, anunţă investiţii importante, cu fonduri europene, pentru reabilitarea reţelelor termice Sursa foto: Facebook Vergil Chiţac
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2024   •   18:50

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a semnat împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, un contract în valoare de 50 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru continuarea lucrărilor la reabilitarea reţelei de termoficare a oraşului. 

Investiția totală se ridică la 450 de milioane de euro, inclusiv cu un CET nou. 

Acesta presupune reabilitarea și modernizarea a 0,58 km de rețea primară și 70,23 km de rețea secundară pentru 37 de puncte termice, dar și achiziția și montarea a 1.244 contoare inteligente destinate măsurării energiei termice.

"Una din urgenţele mandatului meu a fost termoficarea Constanţei. Nu s-a intervenit pe reţea, în sensul modernizării, din anii '70. Am fost nevoiţi să modernizăm toate componentele sistemului care deserveşte spitale, şcoli, instituţii publice şi consumatori casnici”, a spus primarul Vergil Chiţac. 

Vergil Chiţac: "Fără banii europeni oraşele noastre nu se puteau moderniza”

Proiectul "Finalizarea reabilitării rețelelor termice primare, continuarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice secundare și a punctelor termice din municipiul Constanța” are o valoare de 368.489.980 lei cu TVA și este finanțat cu fonduri europene prin Fondul de Modernizare. 

Potrivit municipalității, finalizarea implementării etapei I și stadiul avansat al etapelor II și III au determinat deja o scădere a prețului gigacaloriei care s-a resimțit de la începutul anului atât în buzunarul constănțenilor, cât și al autorității locale.

"Fondurile europene au fost de mare ajutor. De aceea când aud astăzi de suveranişti care pun la îndoială locul nostru în Uniunea Europeană, toată lumea trebuie să înţeleagă că fără banii europeni oraşele noastre nu se puteau moderniza”, a mai spus primarul Constanţei, Vergil Chiţac. 

 

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close