Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Un oficial STS explică sistemul de vot şi cum sunt combătute fraudele

Un oficial STS explică sistemul de vot şi cum sunt combătute fraudele

50.000 de funcționari au fost instruiți de Serviciul de Telecomunicații Speciale

oficial sts vot
Oficial STS explică la Antena 3 CNN cum sunt combătute fraudele la vot
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   12:16

Locotenent Colonel Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS, a vorbit la Antena 3 CNN despre instruirea pe care oamenii din secțiile de votare au parcurs-o înainte de ziua alegerilor

„În fiecare secție de votare din ţară şi din străinătate va exista cel puţin o tabletă, pe care va fi instalată o aplicație care face parte din Sistemul  Informatic de Monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal”, a declarat Locotenent Colonel Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

„În fiecare secție de votare va exista un operator de calculator care este selectat din societate civilă. Există oameni care s-au înscris şi care au fost pregătiți de colegii noştri de la STS să utilizeze această tabletă. Ei vor scana cartea de identitate a alegătorului  şi îi vor verifica codul numeric personal pe listele electorale. 

După preluarea şi verificarea codului personal, va fi validarea, unde operatorul va valida răspunsul în fucţie de decizia alegătorului dacă va vota pentru una sau ambele serii de alegeri. 

Tabletele sunt conectate la această reţea şi furnizează în timp real informații.  În situația în care persoana a votat deja într-o altă secție, operatorul de la calculator va primi un mesaj prin care este alertat şi va fi afișată şi secția unde persoana în cauza a votat deja. 

Președintele secţiei de votare este anunțat, fiind vorba despre o tentativă de vot multiplu. 

Peste 50.000 de persoane sunt implicate în acest proces electoral care au fost instruiți de oamenii de la STS.

La sfârşitul zilei, membrii din secţia de votare deschid urnele şi numără, apoi  încheie un proces verbal cu rezultatele obținute, care este scanat şi publicat pe site-ul public”, a declarat Locotenent Colonel Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

×
Subiecte în articol: sectie de votare alegeri vot STS
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close