Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Mărturie VIDEO: Un candidat PNL din Slatina le oferă bani copiilor pentru a împărţi fluturaşi electorali

Mărturie VIDEO: Un candidat PNL din Slatina le oferă bani copiilor pentru a împărţi fluturaşi electorali

Nu este prima dată când Mario De Mezzo recurge la aceste practici

Mario De Mezzo
Mărturie VIDEO: Un candidat PNL din Slatina le oferă bani copiilor pentru a împărţi flaiere electorale
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   14:53

Candidatul PNL la Primăria Slatina folosește minori în campania sa electorală, ultima dovadă fiind mărturia filmată a unui copil care a povestit că a câştigat o sumă frumoasă de bani împărţind pliante electorale ale liberalului.

Mario De Mezzo, candidatul PNL la Primăria Slatina, s-a folosit de minori, în nenumărate rânduri, în campania sa electorală.

Și nu doar în imagini postate pe rețelele sociale, ci și la „munca de jos”, plătind copii să-i distribuie pliantele electorale în diverse zone ale orașului.

Dovadă că liberalul se dedă la astfel de lucruri greu de înțeles stă mărturia unuia dintre copiii folosiți de candidatul liberal, care spune că, împărțind pliantele „pe care Mario De Mezzo ni le dă” în câteva zone ale orașului, a câștigat 500 de lei. De asemenea, el spune că sunt mulți copiii care se îndeletnicesc, la solicitarea candidatului PNL, cu astfel de acțiuni.

„Am câștigat 500 de lei că împărțim pliante și facem misiuni la PNL, la Mario De Mezzo. Ne dă bani. Ne zice: «Bă, dacă împărtiți, vă dau bani». Pliantele ni le dă el și mergem pe la Poștă, pe Esplanadă. Ieri am fost pe la Clocociov, cu alt asociat. Pliantele ni le dă la sediu (al PNL Slatina – n.r.)”, a povestit minorul.

Nu e prima oară când foloseşte copiii politic

Atunci când era prefect, Mario De Mezzo a fost acuzat în repetate rânduri că face politică în şcoli. În luna martie, la Ziua Naţională a Meseriilor, eveniment găzduit la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina, candidatul PNL a venit neinvitat, dar îmbrăcat în celebra vestă galbenă de campanie.

În luna februarie, preşedintele PNL Slatina a mers la Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” pentru a le citi o poveste copiilor de la clasa pregătitoare, de Ziua Naţională a Lecturii. Culmea tupeului, s-a afişat îmbrăcat cu o vestă galbenă, aceeaşi pe care o poartă în campanie şi al conferinţele de la partid. Mai mult, a făcut şi o galerie foto şi a postat-o pe pagina de Facebook a Prefecturii.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, sub pretextul desfăşurării în şcolile din Slatina a unei campanii de promovare a prevederilor Legii „Anastasia”, prefectul a împărţit cărţi de vizită cu numele şi numărul său de telefon.

Surse care au participat la eveniment relatează că acesta şi-a scris numărul de telefon pe tablă şi le-ar fi cerut elevilor şi să-l memoreze în telefoanele personale.

Totodată, De Mezzo a folosit copiii şi în campania electorală, în mai multe postări pe pagina sa de Facebook, dar şi pe unul dintre afişele sale.

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close