Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Gabriela Firea şi Rareş Hopincă au prezentat planurile de extindere a reţelei de metrou în cartierele din estul Capitalei

Gabriela Firea şi Rareş Hopincă au prezentat planurile de extindere a reţelei de metrou în cartierele din estul Capitalei

Atenție, metroul ajunge în Pantelimon! După 45 de ani, metroul bucureștean va ajunge și în cartierele din estul Capitalei, iar locuitorii din cartierul Pantelimon, în Sectorul 2, își vor vedea visul împlinit.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   12:14

În prezența premierului Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, și Rareș Hopincă, candidatul alianței la Primăria Sectorului 2, au prezentat planuri de extindere a rețelei de metrou.

"Împreună cu premierul Marcel Ciolacu și candidatul PSD la Primăria Capitalei, doamna Gabriela Firea, am mers în zona Delfinului din Sectorul 2, aflată pe traseul extinderii magistralei M5. Proiectul este în faza de proiectare, iar în cursul anului viitor ar putea fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Primăria Sectorului 2 și Primăria Municipiului București vor fi parteneri în acest proiect, pentru a asigura o implementare cât mai rapidă.

După modelul deja implementat de Sectorul 4, Preluăm de la Ministerul Transporturilor (Metrorex) Studiul de Fezabilitate pentru magistrala de metrou M7, segmentul Piața Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari și solicităm Guvernului României și Comisiei Europene includerea proiectului în următoarele scheme de finanțare ale Uniunii Europene, după modelul magistralei M4 (Izvor – Gara Progresul), implementat în acest moment de Sectorul 4.

Totodată, realizăm documentația tehnică pentru prelungirea magistralei M2, până în zona Petricani, unde vom dezvolta cea mai mare zonă de relaxare și petrecere a timpului liber din sector.

Proiectele complexe se pot duce la bun sfârșit doar în echipă. Cu susținerea Guvernului României și în parteneriat cu Primăria Capitalei vom oferi locuitorilor Sectorului 2 un transport public mai eficient, demn de o mare capitală europeană.

S-a putut în Sectorul 4, se va putea și în Sectorul 2!", a scris Rareş Hopincă, într-o postare pe Facebook.

‼️Accelerăm lucrările de extindere a metroului în Sectorul 2. ✅️ Magistrala ?? ??????? – ????? ???????? – ?????????? este în faza de proiectare și urmează licitația pentru execuția lucrărilor, iar Primăria Sectorului 2, împreună cu Primăria Generală va prelua documentațiile pentru ???????????? ?? ?????? ?? - extindere Dimitrie Pompeiu - Petricani și ?? - Piața Unirii - Obor - Doamna Ghica - Voluntari. Împreună cu premierul Marcel Ciolacu și candidatul PSD la Primăria Capitalei, doamna Gabriela Firea, am mers în zona Delfinului din Sectorul 2, aflată pe traseul extinderii magistralei M5. Proiectul este în faza de proiectare, iar în cursul anului viitor ar putea fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Primăria Sectorului 2 și Primăria Municipiului București vor fi parteneri în acest proiect, pentru a asigura o implementare cât mai rapidă. ? După modelul deja implementat de Sectorul 4, Preluăm de la Ministerul Transporturilor (Metrorex) Studiul de Fezabilitate pentru magistrala de metrou M7, segmentul Piața Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari și solicităm Guvernului României și Comisiei Europene includerea proiectului în următoarele scheme de finanțare ale Uniunii Europene, după modelul magistralei M4 (Izvor – Gara Progresul), implementat în acest moment de Sectorul 4. ? Totodată, realizăm documentația tehnică pentru prelungirea magistralei M2, până în zona Petricani, unde vom dezvolta cea mai mare zonă de relaxare și petrecere a timpului liber din sector. ?Proiectele complexe se pot duce la bun sfârșit doar în echipă. Cu susținerea Guvernului României și în parteneriat cu Primăria Capitalei vom oferi locuitorilor Sectorului 2 un transport public mai eficient, demn de o mare capitală europeană. S-a putut în Sectorul 4, se va putea și în Sectorul 2! Punem punct experimentelor din administrație. Pe 9 iunie, mergem la sigur.? #MergemLaSigur #RespectPentruOameni #Sectorul2 – CMF 21240002

Publicată de Rareș Hopincă pe Luni, 27 mai 2024

×
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close