Antena 3 CNN Politică Alegeri locale Alegeri locale 2024. Deputatul Mihai Polițeanu anunță că este noul primar al Ploieștiului

Alegeri locale 2024. Deputatul Mihai Polițeanu anunță că este noul primar al Ploieștiului

”De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie, noul Primar al Ploieștiului”.

Alegeri locale 2024. Deputatul Mihai Polițeanu anunță că este noul primar al Ploieștiului
de Laura Dinu    |    10 Iun 2024   •   12:04

Deputatul Mihai Polițeanu a candidat independent și a câștigat alegerile la Primăria Ploiești.

”Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o!

Dragi prieteni, colegi, susținători, voluntari care ați fost alături de mine în această campanie, vă mulțumesc!

Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de 3 decenii la conducerea Ploieștiului.

Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță.

De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul Primar al Ploieștiului”, a scris Mihai Polițeanu pe o rețea socială. 

Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați...

Publicată de Mihai Polițeanu pe Duminică, 9 iunie 2024

Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Poliţeanu este licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti şi absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naţionalismului din cadrul Universităţii Central Europene. El a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, fără dizertaţie, "dorinţa fiind de a participa la cursuri pentru a se instrui în legislaţie şi instituţii ale Uniunii Europene".

Începând din decembrie 2020, este deputat, iar din octombrie 2022 este deputat independent.

"În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după "Fără penali în funcţii publice" - "Oameni noi în politică", o iniţiativă de liberalizare şi democratizare a legislaţiei electorale.

(...) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean. Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală", se precizează pe site-ul menţionat.

×
Subiecte în articol: Mihai Polițeanu
Citește mai multe din Alegeri locale
» Vezi toate știrile din Alegeri locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close