Antena 3 CNN Politică AFP despre războiul Băsescu - Iliescu

AFP despre războiul Băsescu - Iliescu

AFP despre războiul Băsescu - Iliescu
13 Mai 2007   •   12:18

Schimbul de mesaje dintre Ion Iliescu şi Traian Băsescu nu a trecut neobservat de jurnaliştii străini. Într-un comentariu al Agenţiei France Presse, preluat de Hotnews, ziariştii scriu că este pentru prima dată când Ion Iliescu, în vârstă de 77 de ani, participă la un miting împotriva lui Traian Băsescu. AFP scrie, într-o analiză difuzată la scurt timp după terminarea mitingurilor de sâmbătă, despre atacurile la distanţă dintre cei doi, cu o săptămână înaintea referendumului din 19 mai. Agenţia franceză de ştiri, citată de Hotnews, notează că este pentru prima dată când Ion Iliescu, în vârstă de 77 de ani, participă la un miting împotriva lui Băsescu.

AFP face referire atât la mitingul de susţinere a preşedintelui suspendat, organizat la Craiova, unde agenţia a estimat că au participat 20.000 de persoane, cât şi la mitingul împotriva lui Traian Băsescu organizat la Piteşti, unde - susţin jurnaliştii francezi - au participat 15.000 de membri şi simpatizanţi ai PSD. France Presse mai notează că Traian Băsescu rămâne omul politic cel mai popular din ţară şi că e primul preşedinte suspendat după 1989.

Comentariile ziariştilor străini vin după ce Ion Iliescu a lansat un atac dur la adresa preşedintelui suspendat, la mitingul organizat de PSD, sâmbătă, la Piteşti. Fostul preşedinte a spus că Traian Băsescu este un jucător ce are cartonaşul roşu şi trebuie eliminat. În replică, Băsescu a declarat, la mitingul organizat la Craiova, că Ion Iliescu se numără printre oligarhii României şi că are o dragoste pentru putere prea mare pentru vârsta sa.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close