Antena 3 CNN Politică AEP: Taxa pe preşedinţie, propunere venită dinspre Secretariatul General al Guvernului

AEP: Taxa pe preşedinţie, propunere venită dinspre Secretariatul General al Guvernului

AEP: Taxa pe preşedinţie, propunere venită dinspre Secretariatul General al Guvernului
11 Aug 2009   •   12:34

Confruntată cu valul de critici formulat de o serie de politicieni faţă de propunerea de introducerea unei garanţii de 300.000 de euro per candidat prezidenţial, reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente s-au grăbit să arunce problema în curtea Secretariatului General al Guvernului. Astfel, ideea de ridicare a depozitului minim la 2000 de salarii minime brute a venit de la SGG, AEP nefăcând altceva decât să reducă acest prag la 200 de salarii minime brute, a susţinut marţi instituţia.
AEP afirmă că pe 10 iulie 2009 a trimis, spre consultare, proiectul de Lege pentru alegerea Preşedintelui României către SGG, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Institutul Naţional de Statistică, precum şi Ministerului Afacerilor Externe. Proiect "nu conţinea nici o referinţă la cuantumul depozitului minim ce trebuie constituit de fiecare candidat la preşedinţie", mai susţine AEP prin intermdiul unui comunicat.
AEP mai precizează că SGG a retransmis proiectul de lege care "conţinea câteva modificări şi completări, printre care şi o reglementare privind obligativitatea constituirii de către candidaţi a unui depozit de 2000 de salarii minime brute pe ţară".
"Menţionăm că AEP a propus reducerea acestui cuantum la 200 de salarii minime brute pe ţară, propunerea fiind acceptată", se mai arată în comunicatul AEP.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close